- Journalister gjør så mye jævelskap til daglig

Pressefolk forsvarer tv-aksjonen.

FRONTET TV-AKSJONEN: Journalister som (fra venstre) Anne Grosvold, Gry Blekastad Almås, Einar Lunde og Åsne Seierstad har vært med å fronte tv-aksjonen. De får nå hard kritikk av professor Terje Tvedt. Foto: SCANPIX
FRONTET TV-AKSJONEN: Journalister som (fra venstre) Anne Grosvold, Gry Blekastad Almås, Einar Lunde og Åsne Seierstad har vært med å fronte tv-aksjonen. De får nå hard kritikk av professor Terje Tvedt. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): NRKs tv-aksjon har utspilt sin rolle, skriver professor Terje Tvedt i en kronikk i Samtiden, gjengitt i utdrag via Dagbladet i dag.

Han mener flere seriøse NRK-journalister har lånt sitt ansikt og sin autoritet til å lage reklamefjernsyn maskert som opplysningsfjernsyn.

Per Edgard Kokkvold, generalsekretær i Norsk presseforbund, hilser debatten velkommen, men ser ingen grunn til å fordømme journalistene som har vært med på aksjonen.

- Jeg tror folk flest synes det er greit at journalister, som daglig står for så mye jævelskap, for én gangs skyld gjør noe samfunnsnyttig, sier han med et flir til Dagbladet.no.

- Nasjonal dugnadNils E. Øy - generalsekretær i Norsk redaktørforening - vil ikke være med på at folk blir lurt av tv-aksjonen. Han mener aksjonen har blitt et årlig innarbeidet ritual.

- Dette har form som en felles nasjonal dugnad, og jeg tror folk er fortrolige med formen på dette. Vi har stilltiende godkjent at det meste av det som skjer på denne dagen handler om giverglede og giverlyst, sier Øy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer