- Journalister skal passe munnen sin litt i etikkdebatten

Hans-Wilhelm Steinfeld har verdens beste samvittighet når han går til PR-bransjen.

ALTFOR STORE I MUNNEN: Avtroppende utenriksmedarbeider i NRK, Hans-Wilhelm Steinfeld, mener norske journalister hadde kledd en viss ydmykhet etter å ha degenerert fra samfunnskritikere til bygdesladderkolportører. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
ALTFOR STORE I MUNNEN: Avtroppende utenriksmedarbeider i NRK, Hans-Wilhelm Steinfeld, mener norske journalister hadde kledd en viss ydmykhet etter å ha degenerert fra samfunnskritikere til bygdesladderkolportører. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er langt fra uvanlig at journalister melder overgang til PR-bransjen. Likevel vakte det en viss oppsikt da NRKs profilerte veteran og mangeårige Moskva-korrespondent Hans-Wilhelm Steinfeld (63) i sommer sa opp jobben til fordel for kommunikasjonsbyrået Corporate Communications.

Med det legger utenriksveteranen sin kompetanse på Russland, Øst-Europa og nordområdene, bygd opp gjennom 37 år i statskanalen, ut på salg for den som kan betale godt nok.

God samvittighet Men i et intervju med Bergens Tidende i går slår Steinfeld fast at han ikke har dårlig samvittighet for sitt yrkesbytte.

- Det skulle bare mangle at en mann på 63 år står helt fritt til å skifte yrke mot slutten av sin karriere. Jeg har verdens beste samvittighet, sier Stenfeld, som mener lisensbetalerne har fått alt de kan kreve av ham, som er tildelt en rekke prestisjetunge journalistpriser.Steinfeld, som har avslått å utdype sine kommentarer overfor Dagbladet, mener generelt at journalister bør være forsiktige med å kritisere andre for lurvete etikk.

Bygdesladder - Journalister har en rating i det norske samfunnet på linje med drosjesjåfører - og da skal ingenting stygt sies om drosjesjåførene. Men dette skal journalister være litt ydmyke overfor. De er altfor store i munnen, og de er historieløse. Det som het samfunnskritisk journalistikk, har i dag forfalt til en pekefinger- og sladrehank-journalistikk som primært kolporterer bygdesladder, mener Steinfeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer