Journalister svarer ikke på mediekritikk

NRKs nye nettsted for mediekritikk etterlyser journalister som tør svare på publikums kritikk.

11. september gikk Mediekritikk.no på lufta. Første uka hadde nettstedet 6000 besøkende, og det var redaktør Bo Brekke overveldende fornøyd med.

- Uke to ser ut til å ende på rundt 3000 besøkende, men vi er optimister, fordi vi har et jevnt og trutt tilsig, sier han til Dagbladet.no.

Brekke mener det er stadig mer interesse for mediedebatt.

- Bare se på Dagbladet og VG de siste ukene. De skriver stadig mer om medier og journalister. Dagbladet gir jo oss god drahjelp i dag. Vi har bedt leserne si sin mening om Oddvar Stenstrøm i Holmgang, og har hatt flere hundre lesere, sier Brekke.

Så langt er det totalt skrevet 125 innlegg på Mediekritikk.no. Sammenlignet med Dagbladets og VGs debattsider, som begge har flere tusen innlegg hvert døgn, er trafikken relativt moderat. Men Brekke er fornøyd.

- Det springende punkt for oss er at de som blir angrepet svarer på kritikken. Det har ikke skjedd i stor nok grad. Journalister tar gjerne kritikken innad og holder samlet flokk utad. Det er en laugmentalitet som er et problem for en offentlig mediedebatt. Det er ikke å bryte med journalistrollen å ta en debatt om det vi driver med, sier Brekke.

Mediekritikk: NRKs nye nettsted for mediekritikk etterlyser reaksjoner fra journalister.<br> Faksimilie: Mediekritikk.no