Journalister svarer ikke på mediekritikk

NRKs nye nettsted for mediekritikk etterlyser journalister som tør svare på publikums kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

11. september gikk Mediekritikk.no på lufta. Første uka hadde nettstedet 6000 besøkende, og det var redaktør Bo Brekke overveldende fornøyd med.

- Uke to ser ut til å ende på rundt 3000 besøkende, men vi er optimister, fordi vi har et jevnt og trutt tilsig, sier han til Dagbladet.no.

Brekke mener det er stadig mer interesse for mediedebatt.

- Bare se på Dagbladet og VG de siste ukene. De skriver stadig mer om medier og journalister. Dagbladet gir jo oss god drahjelp i dag. Vi har bedt leserne si sin mening om Oddvar Stenstrøm i Holmgang, og har hatt flere hundre lesere, sier Brekke.

Så langt er det totalt skrevet 125 innlegg på Mediekritikk.no. Sammenlignet med Dagbladets og VGs debattsider, som begge har flere tusen innlegg hvert døgn, er trafikken relativt moderat. Men Brekke er fornøyd.

- Det springende punkt for oss er at de som blir angrepet svarer på kritikken. Det har ikke skjedd i stor nok grad. Journalister tar gjerne kritikken innad og holder samlet flokk utad. Det er en laugmentalitet som er et problem for en offentlig mediedebatt. Det er ikke å bryte med journalistrollen å ta en debatt om det vi driver med, sier Brekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer