Journalistikken bortenfor

Det er et tankekors at en mobilisering på Facebook, to uker, midt i sommerferien, lyktes med å finansiere en reportasjetur ingen etablerte medier er villig til å betale.

IKKE PRIORITERT: Hvorfor dro ingen norske journalister ned for å rapportere om konflikten i nord, og om islamistsekten Boko Harams kidnapping av 176 skolejenter fra Chibok? spør Sæbø. Bildet er fra en protestmarsj mot Nigerias president i mai. Foto: Afolabi Sotunde / Reuters / NTB Scanpix
IKKE PRIORITERT: Hvorfor dro ingen norske journalister ned for å rapportere om konflikten i nord, og om islamistsekten Boko Harams kidnapping av 176 skolejenter fra Chibok? spør Sæbø. Bildet er fra en protestmarsj mot Nigerias president i mai. Foto: Afolabi Sotunde / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reportasjejournalistikken i vanskelig tilgjengelige områder er dyr og farlig. Men genererer ikke nok klikk til at noen vil betale for den.

Fønding gjennom sosiale medier, for de viktige sakene, er en internasjonal trend, men kan det redde utsynet vårt til omverdenen?

Før sommerferien fikk jeg en utfordring på Facebook; Om man klarte å skaffe midler, ville jeg da dra til Nigeria? Hvorfor dro ingen norske journalister ned for å rapportere om konflikten i nord, og om islamistsekten Boko Harams kidnapping av 176 skolejenter fra Chibok?

Med den sedvanlige eplekjekkheten som ofte ledsager oppførsel i sosiale medier svarte jeg ja til utfordringen, sju uker senere ble jeg hilst velkommen på Abujas internasjonale flyplass av en sykepleier. Hun sjekket meg for ebola.

Noen av oss jobber i medier dedikert til områder som er mindre kjent for et norsk publikum, men som likevel er viktig for oss på mange måter. Nigeria er et slikt land.

Nigeria er Afrikas mest folkerike stat, hver sjette afrikaner bor i Nigeria. Landet har også kontinentets største økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer