Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Journalistikken har blitt bedre og mer etterrettelig i min tid

Avtroppende redaktør Harald Haave mener han har lagt et godt fundament for Se og Hør.

SLUTTER: Etter fem år som sjefredaktør i Se og Hør sier Harald Haave takk for seg.  
Foto:  Mette Møller / Dagbladet
SLUTTER: Etter fem år som sjefredaktør i Se og Hør sier Harald Haave takk for seg. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at sjefredaktør Harald Haave har sagt opp stillingen i Se og Hør.

Vil gjøre noe annet Allerede da han takket ja til jobben bestemte han seg for at han kun ville sitte i fem år.

- Den første november er de fem årene oppfylt, og jeg er tro mot det jeg sa til meg selv. Jeg fattet beslutningen at jeg har lyst til å gjøre noe annet, sier han til Dagbladet.

I fjor hadde Se og Hørs opplag falt fra fra henholdsvis 235 695 og 175 517 eksemplarer for tirsdag- og fredagsutgaven i 2007, til 178 051 og 108 886 eksemplarer.

Haave avviser at det har noe med avgangen å gjøre.

- Nei, nei, ikke i det hele tatt. Siden 2002 har det generelt vært en nedgang for alle papirmedier. Nettstedet vårt har styrket seg voldsomt de senere årene. Det har vært en bevisst strategi at vi skal være ledende på alle plattformer, sier han.         

- Blitt mer etterretterlig Haave husker det journalistiske arbeidet som det morsomste fra tiden i Se og Hør.

- Jeg ser meg selv som reporternes reporter. Jeg har alltid ivret for å hegne om journalistikken. I min tid mener jeg at journalsitikken har blitt mer etterrettelig og journalistikken er bedre. Jeg mener at når jeg nå forlater skuta, har jeg lagt et godt fundament for bladet, og det har vært viktig for meg. Vi har vært og er ledende på vårt felt, sier han.

Den avtroppende sjefredaktøren mener det verste ved jobben har vært å være vitne til opplagsfallet.

- Som for alle som jobber med papir var det minst morsomme er å se at opplaget faller. Nå må lederne i alle store mediehus tenke på hvordan man skal kunne tjene penger på innhold på nett. Den nøtten ser det ikke ut til at noen har knekt ennå.

Hjortejakt og Indiatur Haave har ennå ingen ny jobb i sikte.

- Nei, jeg gleder meg til to ting som er innen rekkevidde. Det ene er at jeg skal med kona på en 14 dagers tur til India, og så skal jeg på hjortejakt på Nordvestlandet. Det gleder jeg meg til.

- Ser du for deg en ny jobb i Aller?

- Nei, nei jeg skal ikke jobbe i Aller media. Hva det blir til vet jeg ikke, jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig, og har god tid til å velge noe nytt.  Jeg er åpen for tilbud, det er bare å ringe. 

Den avtroppende sjefredaktøren blir sittende i stillingen ut oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media