Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Journalistlaget utfordrer Heyerdahl

Norsk Journalistlag beklager at Dagbladets eiere har tvunget gjennom en utvidelse av vedtektenes eierbegrensning fra 20 til 30 prosent. Fagforeningen utfordrer Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl til debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har til nå stått utenfor de tre store mediekonsernene i Norge. Men med den vedtatte utvidelsen av eierbegrensningen kan Orkla, under konsernsjef Jens P. Heyerdahl, og Heyerdahl-familien kjøpe opp mot 60 prosent av aksjene, påpeker leder Olav Njaastad i Norsk Journalistlag.

Etterlyser åpenhet

- Orkla framstår nå mer og mer som en både aggressiv og grådig medieeier. Det kan herske liten tvil om at konsernleder og mangeårig Dagblad-aktør Jens P. Heyerdahl enda en gang har spilt en avgjørende rolle, uttaler Njaastad og etterlyser åpenhet og debattdeltakelse fra Heyerdahls side.

Norsk Journalistlag utfordrer Jens P. Heyerdahl, som en av landets største medieeiere, til debatt om redaktørinstituttet og redaksjonell frihet i forhold til eiernes utbytte-interesse.

Heyerdahls standpunkter og synspunkter bør komme offentligheten til gode, mener Journalistlaget, som roser Dagbladets sjefredaktør Harald Stanghelle for at han til slutt valgte side med de ansatte og Dagbladets stiftelse i saken.

(NTB)