Journalistpris til Dagbladets avsløring av Nigeria-båtene

Ti store norske marinefartøy har havnet hos paramilitære selskaper i Vest-Afrika.

HEDRET: Dagbladets journalist Kristoffer Egeberg har fått Internasjonal reporter-prisen for avsløringen av at norske krigsskip er solgt til paramilitære selskaper i Vest-Afrika. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
HEDRET: Dagbladets journalist Kristoffer Egeberg har fått Internasjonal reporter-prisen for avsløringen av at norske krigsskip er solgt til paramilitære selskaper i Vest-Afrika. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladets journalist Kristoffer Egeberg (40) er tildelt den såkalte Internasjonal Reporters Journalistpris på årets SKUP-konferanse.

Egeberg får prisen for sin artikkelserie om Nigeria-båtene.

Senere på kvelden fikk han også den prestisjetunge SKUP-prisen for samme avsløring.

Artiklene avslører at det norske Forsvaret har drevet fordekt storhandel med private sikkerhetsaktører og at minst ti store norske marinefartøy har havnet hos paramilitære selskaper i Vest-Afrika.

Fartøyene brukes av såvel beryktede krigsherrer som det sittende regimet i Nigeria.

Internasjonal Reporters Journalistpris går årlig til et journalistisk prosjekt som «på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema med vekt på Afrika, Asia eller Latin-Amerika». Den deles ut av organisasjonen Internasjonal Reporter (IR), som setter sammen en jury av fagfolk og medieforskere.

Utradisjonelt og effektivt «Egebergs arbeid viser dessuten hvordan man gjennom utradisjonelle kilder, effektivt feltarbeid og elektronisk søk og sporing kan trylle fram fordekte saker som Norge bør være lite stolt av», begrunner juryen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.