Joviale gamliser

Motorsykkel, nagler og lær, heavy metal-ikonene Judas Priest er i landet.

KONSERT: (Trondheim) Mange bet seg nervøst i underleppa når de britiske heavy metal-pionerene Judas Priest truet med å fremføre hele sitt doble konseptalbum på årets turné.

Det ble med trusselen.

Kun to nye låter fikk scenetid, ellers besto repertoaret av det folk flest var kommet for å se, det vil si klassikere fra A til Å og et par glemte godbiter innimellom.

Autoritært

Man skulle gjerne tro at menn i skinnkledde menn i 50-årene i bestefall er et merksnodig skue. Den gang ei.

Rob Halford bærer fremdeles sin rikholdige garderobe av lærfrakker, sporer og blinkende metall med største selvfølgelighet.

Med uanfektet autoritert vagger han rundt på scenen og belærer om mørkemakter og metalguder for en lydhør menighet.

Hitparade

UNDERHOLDT I TRONDHEIM I GÅR: Her fra VH1 Rock Honors-konsert i Las Vegas i 2006. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
UNDERHOLDT I TRONDHEIM I GÅR: Her fra VH1 Rock Honors-konsert i Las Vegas i 2006. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Gammelt gull som «Eat Me Alive», «Hell Patrol» og «Dissident Aggressor» går ned på høykant i selskap med opplagte slagere som «Painkiller» og fyllefesteposet «Breaking the Law», forøvrig hvis lyriske innhold var dekkende for solid andel av de fremmøtte denne kvelden.

Det morknet litt innimellom, den halvdvaske balladen «Angel» og den noe stillestående «Sinner» kokte bort i solnedgangen og hadde ikke hatt vondt av å bli byttet ut.

Spilleglede

Men for det meste var det et strålende opplagt Priest som rullet ut metal-artileriet utenfor Lerkendal i går, og da kan man jo ikke gjøre annet enn å glede seg med dem.

Det er ikke hver dag man får se gamle menn entre scena på motorsykkel, her har indie-kidsa noe å lære. Noen gjør det for pengene, mens andre har det rett og slett for moro til å gi seg.

Britene hører definitivt til sistnevnte kategori. Ære være Priest for det.

Judas Priest spiller i Bergenshallen 8. juni.