Juba, juba for president

Hallo! Hallo! Alle voksne barn. Knutsen & Ludvigsen på samme scene igjen i Bergen og Oslo. Kanskje for siste gang, kanskje ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi spiller jo ikke lenger sammen, men vi gjør disse to konsertene blant annet fordi vi nå våger å ha en konsert med 25 låter sammen med et band. Det våget vi ikke tidligere. Vi var desperate på at folk skulle le etter tre sekunder - og sånn holdt vi på. En gang tok en intro 35 minutter, nå blir det konserter som vi nesten aldri tidligere har gjort. Og ikke kommer til å gjøre igjen, kanskje, sier herrene Dolmen og Lorentzen alias Knutsen & Ludvigsen.

Nærmere presentasjon er ikke nødvendig. Alle har et kjært forhold til duoen. Fra svartkledde rockere til melankolske trekkfugler.

Knappenåler

Knutsen & Ludvigsen har kjent hverandre i nærmere 45 år. De har spilt og turnert sammen i cirka 150 år. Det er klart dette har klådd på vennskap og kassegitarer. I en periode var de ikke spesielt på sang- eller talefot.

- Vi har et norgeskart hvor vi har festet knappenåler på alle stedene vi har vært og spilt. Tror vi har trålet Norge på kryss og tvers seks, sju ganger sammen. Det er på turneer og konserter mange av tekstene har blitt til, i møte med publikum og folk langs veien. En gang ble vi innlosjert på et bedehus. Vaktmesteren låste oss inn klokka fem med streng beskjed om at hvis vi skulle på do, så måtte vi ikke pisse i døpefonten, sier Dolmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer