Jubel- Bruce

The Boss og E Street Band er i toppform foran søndagens Oslo-konsert. Seint i går kveld satte de Stockholm på hodet.

- Jeg har sett Bruce Springsteen ti ganger - og jeg har aldri sett ham bedre, fastslår leder i Sjefens norske fanklubb, Roar Bakken.

33 000 tilskuerere fikk bare ikke nok av Springsteen og E Street Band i går kveld. Til slutt ble det sju ekstranummere og tre timer med rock'n'roll på Stockholm stadion.

- Dette er en av de sterkeste konsertene jeg har opplevd, fastslår anmelder Måns Ivarsson i Expressen overfor Dagbladet. The Boss betegnes som ytterst spillekåt og energisk foran Norgesbesøket.

Skit-bra

Regnet pøste ned i Stockholm, men idet Springsteen gikk på scena brøt sola gjennom skyene. Og etter et par innkjøringslåter tok Sjefen med seg publikum til rock-himmelen.

- Han trives ufattelig bra på scena sammen med bandet sitt. Dette er fantastisk, eksemplarisk. Han er i en klasse for seg selv. Han smitter sin spilleglede over på publikum. Nei, dette var «skit-bra», fortsetter Ivarsson.

Leder i Springsteens fanklubb i Norge, Roar Bakken, er ikke mindre entusiastisk:

- E Street Band framstår som mer komplett enn noensinne, sier han.

- Ufattelig bra

I kveld gjør Springsteen en ekstrakonsert på Stockholm stadion. Lørdag står København for tur, mens han avslutter sin Europa-turné - som han gjorde det i 1993 - på Valle Hovin.

- Den norske fansen har noe ufattelig bra i vente, fastslår Måns Ivarsson.

Det 49 år gamle rockikonet sjokkerte nærmest publikum og kritikere da han innledet Europa-turneen i Barcelona i den 10. april. Sekserne trillet, ordene strakk ikke til - folk sto målløse tilbake.

Siden har rock-sjefen holdt koken gjennom Europa.

Samlet troppene

Springsteen har holdt seg på toppen lenger enn de fleste av sine samtidige kollegaer, ikke minst takket være sine venner i E Street Band, sjefens backing-lag som også har blitt legender.

- Det er 25 år siden vi startet, og det virket riktig å samle troppene igjen nå. Etter «The Ghost of Tom Joad» fikk jeg lyst til å lage musikk med mer larm i, forteller Springsteen i et av de få intervjuene han har gitt før Europa-turneen.

Han vil aller helst slippe de opplagte intervjuene ved platelanseringer - bare prate med fans, pressefolk eller noen som bare drar kjensel på ham på gata.

Ville lage «larm»

- Jeg arbeidet på et par plateprosjekter med både akustisk og elektrisk nummer, og så snart jeg begynte med el-gitaren oppdaget jeg at jeg hadde lyst til til å spille med et band igjen, og det var bare ett band: E Street Band, sier «The Boss» om bandet han i sin tid sparket, skjønt han selv har en annen definisjon på det:

- Vi var alle sammen sist i 30-åra, og vi hadde tilbrakt hele vår voksne tid sammen. Vi var så dypt, dypt knyttet til hverandre - både som band og privat, at det måtte skje noe annet. Jeg ringte rundt og sa at jeg trengte en pause.

I KNALLFORM: Norske fans har noe å glede seg til, skal man dømme etter gårsdagens konsert i Stockholm.