Jubeldag for Dissimilis

BÆRUM (Dagbladet): Noen er i alle fall fornøyd med årets statsbudsjett! - En gledens dag, sier Kai Zahl etter at han fikk vite at hans livsverk Dissimilis er i statsbudsjettet for aller første gang. Etter 17 års lobbyvirksomhet.

850 000 kroner er et lite utlegg for menneskeheten, men en stor gave for Dissimilis. Selv om de ba om to millioner i statsstøtte var gårsdagen en seier for Kai Zahl. Helt siden han hjemme på kjøkkenet i 1981 begynte med musikkeksperimenter sammen med sin sønn Børge, har Zahl forsøkt å få offentlig støtte for et fullverdig kulturtilbud for psykisk utviklingshemmede.

Mange festtaler

- Det har vært bøtter av nedturer og jeg har vært på nippet til å gi opp mange ganger. Jeg har hørt mange fine festtaler opp gjennom årene. Men det kom aldri ei krone ut av det, sier Zahl som nå skal gi seg som daglig leder for Dissimilis. Stafettpinnen overleverer han til ikke ukjente Jan Werner Danielsen.

- Jeg går av fordi jeg nå blir pensjonist. Da er det godt å få anerkjennelse i form av støtte på statsbudsjettet. Vi blir tydeligvis tatt på alvor.

Tre millioner

- Og jeg har full tiltro til at Jan Werner fører dette godt videre. Han har i allefall sagt til meg at han tar på seg jobben uavhengig av hvordan det går med hans egen artistkarriere.

Nå håper Zahl på at kommunen og fylkeskommunen følger opp statsbudsjettets intensjoner. Dissimilis-budsjettet for i år er på tre millioner kroner. Resten av pengene skal komme fra sponsorer og konsertinntekter.