Jubelnatt for Lovlig blond-stjerne

Beste kvinnelige skuespillerinne sammen med Frustrert frue.

(Dagbladet.no): Reese Witherspoon fra Lovlig blond-filmene, Frustrert frue-stjerne Felicity Huffmann og Philip Seymour Hoffmann kunne juble i Los Angeles i natt.

Heath Ledger og Jake Gyllenhal fra Brokeback Mountain måtte derimot gå tomhendte hjem fra den årlige utdelingen av Screen Actors Guild.

Reese Witherspoon ble belønnet med prisen for beste kvinnelige skuespiller for rollen som June Carter i filmen om country-artisten Johnny Cash. Det var en ydmyk skuespiller som tok imot prisen.

- Noen ganger klarer jeg ikke å riste av meg følelsen av at jeg bare er en liten jente fra Tennessee, sa Witherspoon.

I filmen Walk The Line spiller Witherspoon sangerinnen June Carter som giftet seg med Johnny Cash. Skuespillerinnen hadde dette å si om rollefiguren.

- June Carter har vært min største inspirasjon. Hun var en fantastisk kvinne.

Hyllet kollegene

Felicity Huffmann, av mange ansett for å være favoritt til å vinne Oscar for rollen i Transamerica, fikk i går prisen for beste kvinne i komiserie. Dermed satte hun alle de andre TV-fruene i skyggen. Huffmann husket imidlertid å hylle sin kolleger.

DANKET UT KOLLEGENE: Felicity Huffmann vant prisen for beste kvinne i komiserie. Etter på husket hun på å rose de andre TV-fruene. Foto: REUTERS/SCANPIX
DANKET UT KOLLEGENE: Felicity Huffmann vant prisen for beste kvinne i komiserie. Etter på husket hun på å rose de andre TV-fruene. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Mer enn skuepsilleryrket elsker jeg det fellesskapet vi skuespillere har oss i mellom. Jeg er så lykkelig over å kunne leve av dette, sa Huffmann.

Av de mannlige skuespillerne var det Philip Seymour Hoffmann som kunne juble. Han ble kåret til beste mannlige skuespiller for rollen som Truman Capote i filmen Capote.

- Det er viktig å si at skuespillere ikke kan spille alene. Det er umulig. Det vi må gjøre er å støtte hverandre.

Også Hoffmann er blant favorittene til å få en Oscar-pris. Senere i dag kunngjøres Oscar-nominasjonene til showet som går av stabelen 5.mars.

<B>INGEN PRIS:</B> Jake Gyllenhal og Heather Leadger måtte gå tomhendte hjem.
<B>LITEN JENTE:</B> Ydmyk Reese Witherspoon tok i mot prisen for beste kvinnelige skuespiller. Den fikk hun for rollen som June Carter.