Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jubelsommer på festningen

Se opp for storinnrykk av gjøglere, fyrster og alskens frifanter på Akershus festning i sommer. Festningens 700-årsjubileum markeres med kulturelle festforestillinger i alle fasonger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald og dronning Sonja drar i gang jubileumsfeiringen sammen med kong Carl Gustaf og dronning Silivia den åttende mai. Deretter står historiske spill, gallaforestillinger, konserter og kulturelle arrangementer i kø utover sommeren.

Målet er å gjøre festningens dramatiske historie gjennom 700 år levende.

Både Oslo Nye Teater, Nationaltheatret og Den Norske Opera er med på å levere dramatikk for jubileumspublikummet. Anne Marie Ottersen, Sidsel Ryen, Linn Skåber, Morten Rørth, Gard Øyen, Gudrun Waadeland, Knut Risan og Svein Erik Brodal er blant de kjente norske scenekunstnerne på programmet.

De historiske spillene settes opp med slottet og festningen som «kulisser». Oslo Nye Teaters forestilling «Fyrster og fanter på Akershus i 700 år» spilles utendørs ved Karpedammen, med premiere 21. juni.

I tillegg til teater- og musikkforestillingene blir det en rekke omvisninger, foredragsserier, utstillinger og andre markeringer på festningen i sommer.