Jubeltall for Dagbladet

Dagbladet har størst leservekst digitalt blant nettavisene så langt i 2022. Det viser ferske tall fra MBL.

JUBEL: - Vi er både ydmyke og takknemlige over disse resultatene, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Shad Madian / Dagbladet

JUBEL: - Vi er både ydmyke og takknemlige over disse resultatene, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord. Foto: Shad Madian / Dagbladet

Vis mer

I dag kom de nye lesertallene for tredje kvartal 2022 fra Mediebedriftenes Landsforbund (MBL). Tallene viser nok en gang at Dagbladet er i kraftig vekst. Siste kvartal økte Dagbladet med 123 000 flere lesere digitalt sammenlignet med tilsvarende kvartal året før.

Dagbladet er ikke det nettstedet som øker mest mot fjorår dette kvartalet. Men ser man året under ett (årets tre første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor), er Dagbladet den nettavisa i Norge med flest nye lesere så langt i 2022 ifølge MBL.

Dagbladet når nå 1 340 000 daglige digitale lesere.

- Utviklingen vi har sett over tid nå er svært interessant. Dagbladet ønsker å gi leserne den mest engasjerende journalistikken, enten det er innenfor oppdatering, underholdning og opplysning. Tallene så langt i 2022 viser at vi lykkes med dette. Vi er både ydmyke og takknemlige over disse resultatene, sier Alexandra Beverfjord, ansvarlig redaktør i Dagbladet.

Størst vekst på nyheter

Dagbladet opplyser at det er innenfor kategorien nyheter at veksten er størst.

- Det er nyheter som står vårt hjerte nærmest. Vi har over flere år bygget opp en kraftig og særdeles dyktig nyhetsorganisasjon, og satser tungt på breaking news og egne avsløringer, sier nyhetsredaktør Frode Hansen.

Dagbladet holder nå på å bygge et nytt nyhetsrom for å kunne levere enda bedre på breaking news i tida som kommer.

- I 2022 har vi brukt svært mye ressurser på å dekke alle aspekter ved krigen i Ukraina. Da Russland invaderte Ukraina februar i år, bestemte vi oss for å bruke store ressurser, både på nett, papir og TV. Ukraina-krigen var for eksempel hovedoppslag i papirutgaven hver dag de første månedene. Ingen andre norske aviser har prioriterte denne krigen mer enn Dagbladet, sier Hansen.

Opererer i et stort spenn

Dagbladet har samtidig en kraftig vekst i antall daglige sidevisninger, og leverer mellom 16 og 17 millioner sidevisninger daglig.

Både Dagbladet TV samt nettstedene Børsen og DinSide kan vise til sterk vekst det siste året.

- Dagbladet opererer i et veldig spenn. Hjertet i avisa er nyhetsoperasjonen, men Dagbladet rommer samtidig veldig mye mer. Alt fra forbrukerstoff til politikk og analyse, fra store stoffområder som kjendisnytt og sport til nyhetsbrev for litteraturinteresserte. Ulike lesere og seere er interessert i ulike ting. Vårt mål er å treffe så mange som mulig med journalistikken vår, sier Beverfjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer