Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jubileum med Pink Floyd-legende

Hva er ditt beste Norwegian Wood-minne?

(Dagbladet.no): Onsdag kveld åpnet Pink Floyd-legenden Roger Waters den femtende utgaven av Norwegian Wood-festivalen.

Allerede i 1992 så den første festivalen dagens lys - da med Johnny Cash som headliner. Blant årets største artister finner vi Lou Reed, Mew, Gnarls Barkley, Deftones, Richard Hawley, Bigbang og Turboneger (som måtte steppe inn på kort varsel da Korn avlyste).

Festivalsjef Jørgen Roll mener Roger Waters er en perfekt artist for å innlede jubileumsfestivalen.

- Jeg tror dette blir magisk, trolig årets konsert i Norge, sa han til Dagbladet.no tidlig onsdag.

Gode kritikker

Waters åpnet europaturneen i Portugal 2. juni, og har stort sett fått glimrende kritikker for sin konsertversjon av «Dark Side of The Moon».

- Du skal ha vært rimelig neddopa de siste 30 årene om du ikke har fått med deg hvilket monument denne skiva er. Dette er kanskje den plata jeg har hatt flest versjoner av i samlinga mi, ettersom jeg har mista eller slitt ut flere eksemplarer. Jeg tipper jeg har kjøpt den fem-seks ganger, sier Roll.

Mandag spilte Waters på Island, til avisa Visirs store begeistring. De rapporterer at Waters i tillegg til «Dark Side of The Moon» spilte låter som «Another Brick In The Wall», «Wish You Were Here» og «Comfortably Numb».

PÅ NORSK JORD: Roger Waters ankom Norge i dag, og går på scenen på Norwegian Wood i Frognerbadet i kveld. FOTO: SCANPIX/REUTERS
PÅ NORSK JORD: Roger Waters ankom Norge i dag, og går på scenen på Norwegian Wood i Frognerbadet i kveld. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

I Island spilte han for 15 000 publikummere.

- Sånn sett blir Norwegian Wood for en intimkonsert å regne, siden de fleste andre konserter på planen denne sommeren er store stadionjobber.

Flere sjanser

Om ikke du ikek fikk billett til kveldens konsert, er det ikke helt umulig å få se Waters seinere i sommer.

Han spiller også blant annet på Roskilde-festivalen, samt på Viking Stadion 26. juni.

- Det er meldt utrolig fint vær, det er trekk i billettlukene, og alt er etter skjema. Nå gleder vi oss, sier Roll.

Dagbladet.no var ikke til stede på Norwegian Wood onsdag kveld, på grunn av spesielle fotoregler pålagt av Waters\' management.

I år er det 15 år siden første Norwegian Wood. Hva er ditt beste festivalminne? Skriv i kommentarfeltet under.

HAR GJESTET BADET: Bob Dylan.
HAR GJESTET BADET: David Bowie, som fikk en kjærlighet på pinne i øyet.
HAR GJESTET BADET: Iggy Pop.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling