JUBILEUM: Kongeparet og kronprinsparet i forbindelse med det norske kongeparets 25-årsjubileum i fjor. Fra venstre: kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt /NTB scanpix
JUBILEUM: Kongeparet og kronprinsparet i forbindelse med det norske kongeparets 25-årsjubileum i fjor. Fra venstre: kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Foto: Vegard Wivestad Grøtt /NTB scanpixVis mer

Kongehuset

Jubileumsmonogram til kongeparet

Det er laget et eget jubileumsmonogram i anledning at kong Harald og dronning Sonja begge fyller 80 år i år.

Jubileumsmonogrammet finnes i fire ulike versjoner, opplyser kongehuset. I tillegg til den originale versjonen i fire farger, er det laget en versjon i gull, en i sort og en versjon i hvitt.

Av kongeparet er det kong Harald som fyller 80 år først – det skjer den 21. februar. Den 4. juli er det dronning Sonja sin tur. I sin nyttårstale til det norske folk sa kong Harald at det er litt uvirkelig å bli 80 år.

– Som så mange eldre har erfart før oss, føler man seg jo sjelden så gammel som tallet tilsier. For oss er det litt uvirkelig, sa kongen.

NTB