Jubler etter at forhatt lovforslag skrotes: – Fantastisk!

Politikerne har fjernet lovforslaget som gir oppdragsgiveren rettighetene til det en kunstner har skapt. – Skulle bare mangle, sier Odd Nordstoga.

BLE HØRT: Odd Nordstoga er en av mange artister og kunstnere som har engasjert seg, og ønsket å fjerne paragraf 71 fra den lovforslaget. Nå får de viljen sin. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BLE HØRT: Odd Nordstoga er en av mange artister og kunstnere som har engasjert seg, og ønsket å fjerne paragraf 71 fra den lovforslaget. Nå får de viljen sin. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familie- og kulturkomiteen på Stortinget fjerner den omstridte paragraf 71 fra forslaget om ny åndsverklov. Det ble klart da komiteen la fram innstillingen til ny åndsverklov tirsdag.

Blant kunstnerne som har engasjert seg i saken er artist Odd Nordstoga, regissør og manusforfatter Joachim Trier, artist Sondre Lerche og skuespiller Ane Dahl Torp, som har støttet kampanjen «Åndsverksloven2018.no», mot denne paragrafen.

Odd Nordstoga jubler når Dagbladet forteller ham at paragrafen fjernes.

- Det er fantastisk! Virkelig! Det synes jeg er utrolig bra! Det skulle på en måte bare mangle, men det er like bra for det, sier Nordstoga.

Fryktet at arbeidsgiver fikk rettighetene

Stidens kjerne har vært at kunstnerne fryktet at paragraf 71 ville føre til at arbeidsgiveren fikk opphavsretten til det en kunstner har laget, og ikke kunstneren selv. Det har ført til at lovforslaget har blitt forhatt blant kunstnerorganisasjonene.

Odd Nordstoga har tidligere uttalt til Dagbladet at han mener det er et viktig prinsipp at oppdragsgiveren ikke skal eie rettighetene til musikken han lager, og at oppdragsgiveren ikke skal kunne bruke den som de vil seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer