Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jubler for Harry

LONDON (Dagbladet): Fantastisk, magisk og uforglemmelig. Det er noen av superlativene britiske filmanmeldere drar opp av hatten for «Harry Potter og de vises stein». I går var det premiere i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feig «Potter»

Den amerikanske regissøren Chris Columbus har maktet det magiske, nemlig å lage film av JK Rowlings Harry Potter på et vis som overbeviser de britiske filmanmelderne. I går var det premiere på øyriket, og riksavisene dro fram godordene.

«Harry Potter og de vises stein» er nærmest blitt nasjonaleiendom her på øyriket, og bøkene til forfatter Rowling topper salgslistene etter flere år i handel.

Roser barna

- Filmen er en eksplosjon av uforglemmelig, spennende, magisk underholdning, skriver Jonathan Ross i The Mirror. Ross applauderer både de store og små skuespillerne. Richard Harris, Maggie Smith og Robbie Coltrane hører da også med til eliten av britiske skuespillere. Barna, Daniel Radcliffe som Harry og Emma Watson og Rupert Grint som vennene, får også skryt.

Anmelder Peter Bradshaw i The Guardian hyller filmen og mener sagaen om unge Potter vil gå James Bond en høy gang. Filmen har både bein og vinger, og behersker sopelimen, mener Bradshaw.

Daily Telegraph sin utsendte ble også betatt. - Jeg elsker den, skriver Andrew O'Hagan. Han mener regissør Columbus har maktet å formidle både dybden og magien fra boka. Han omtaler filmen som en potensiell klassiker.

Vanskelig

Independent sin utsendte Anthony Quinn, lot seg ikke overbevise av barna i de tre hovedrollene. Han kritiserer også at det var vanskelig å fatte det luftige rumpeldunkspillet, der ungene flyr rundt på sopelimene og kjemper om spesielle baller. Quinn, som ikke kjenner bøkene, etterlyser også en slags logikk i all fantasien.

FULL POTT: Regissør Chris Columbus håver inn jubelord fra de britiske filmanmelderne for «Harry Potter og de vises stein».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!