Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jubler med Wenche

Wenche Foss truet med å troppe opp hos Victor Norman. Men han tok affære. Nå jubler Wenche og 65 utviklingshemmede.

Nå ser det ser nemlig ut til at Torshov Skoles Musikkorps er sikret fortsatt eksistens, og også får beholde øvingslokalet sitt.

Staten skal realisere sine eiendomsverdier. Planen var å selge Torshov skole og øvingslokalet. Men inntil nå har ingen tatt ansvar for det tradisjonsrike korpset med 65 psykisk utviklingshemmede musikanter i alderen 14 til 40 år som holder til der. De fryktet at spilleoppdraget i årets 17. mai-tog ble det siste.

Statens fatale 17. mai-hilsen til de psykisk utviklingshemmede lød slik:

«Statsbygg Øst har dessverre ikke noe aktuelt alternativ i forhold til Deres lokalbehov i området eller andre steder i Oslo.»

Men dette ble for kynisk, selv for en Høyre-statsråd.

- Jeg er fryktelig opptatt av at fysisk og psykisk utviklingshemmede skal ha like utfoldelsesmuligheter som andre, sier Norman.

Derfor instruerte han nylig Statsbygg til å skille ut den såkalte vinkelbygningen på Torshov skole når staten legger skolen ut på det åpne markedet.

Kommunens ansvar

- Jeg har også tatt et initiativ overfor byrådet i Oslo for at de psykisk utviklingshemmede musikantene ikke skal bli kasteball mellom stat, kommune og fylkeskommune.

- Kommunen må ikke løpe fra sitt ansvar. Dersom de finner det formålstjenlig, kan de nå selge eller leie ut til korpset. Vi har gjort vårt. Jeg er helt sikker på at vi finner en løsning, sier statsråden.

Wenche på banen

Wenche Foss har engasjert seg sterkt for at korpset skal få ei sikker framtid.

- Hva er egentlig markedsverdien på 65 psykisk utviklingshemmede? spør hun. Men er nå jublende glad for at saken ser ut til å ha fått en løsning.

I går stilte hun sporty opp til en liten feiring sammen med musikantene og foresatte på Torshov skole. Sola og messinghornene skinte om kapp med skuespilleren.

- Nå er jeg lykkelig over at Norman tok affære. Vi er alle takknemlige og glade, sier hun.

SEIERSMARSJ: Endelig ser det ut til at Torshov Skoles Musikkorps får beholde sine lokaler, som staten lenge har ønsket å selge til markedspris. I går feiret de gjennombruddet med sin allierte Wenche Foss.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media