Jubler over faddersuksess

TVø2s kjendisgalla for fadderbarn i den tredje verden ble en knallsuksess. 12 000 faddere meldte seg da kjendisene åpnet telefonlinjene. Det innebærer over 160 millioner kroner til livsviktig hjelpearbeid.

- Fantastisk, jublet programlederne Frode Alnæs og Turid Birkeland etter tidenes suksess for TV 2-programmet «Ei hand å holde i». Aldri før har så mange nordmenn meldt seg som nye faddere, og i natt passerte Plan Norge 12 000 nye, engasjerte givere.

- En nybakt tippemillionær ringte gledesstrålende og meldte seg, sier barne-TV-helten Asgeir Borgemoen, som sammen med et kjendisspekket VIP-panel og 400 ansatte fra Opplysningen, jobbet gratis i to timer for å samle inn nye givere.

Max Mini-innsats

- Kona ringte inn i fjor, og når er vi fadderforeldre til Kalamoun (10) i Nepal. Det skulle bare mangle om jeg ikke kunne gjøre en innsats i dag, sier Mini Jacobsen. Han satt skulder ved skulder med Kåre Willoch. Sammen ble de temmelig svette i ørene etter telefonsvarerjobben.

Elisabeth Andreassen, med en fadderjente på Haiti, og Jan Werner Danielsen, som har tre fadderbarn i Afrika og Sør-Amerika, sto i spissen for en kjendisgalla som tydeligvis falt i smak i fjernsyns-Norge den siste lørdagen før julaften.

- Jeg tror nok et fadderskap er med på å døyve litt dårlig samvittighet. Men vi har jammen råd til det også, påpekte Jan Werner.

Tomme seter

- Vi klarer ikke å fylle Chateau Neuf på en slik førjulskveld, men programmet appellerer tydeligvis til TV-seerne. Og det er det som er viktigst, strålte en sliten, men fornøyd Turid Birkeland. Hun debuterte som «fadderprogramleder».

- Erfaringer fra andre fadderorganisasjoner viser at fadderne blir værende i systemet i seks-sju år. Målet med årets aksjon var minst 10 000 nye faddere.

Jeg hadde vært skuffet hvis det ble halvparten, men er selvsagt fantastisk lykkelig over å ha nådd 12 000 allerede, sier Plan Norge-sjefen Sandro Parmeggiani til Dagbladet.

Om regnestykket holder, vil Plan Norge få over 160 millioner kroner bare fra gårsdagens aksjon. I dag sender TV 2 programmet i reprise.

Det har tidligere betydd ytterligere tre-fire tusen faddere.

SUKSESS: Frode Alnæs og Turid Birkeland samlet Kjendis-Norge for å skaffe faddere til barn i den tredje verden.