FORNØYD FAVORITT:  Nora Foss Al-Jabri var bare 13 år gammel da hun sang på «The Oprah Winfrey Show». Nå er hun 15 år og blant Dagbladets MGP-favoritter. Foto: NRK
FORNØYD FAVORITT: Nora Foss Al-Jabri var bare 13 år gammel da hun sang på «The Oprah Winfrey Show». Nå er hun 15 år og blant Dagbladets MGP-favoritter. Foto: NRKVis mer

Jubler over favorittstempel

Nora Foss Al-Jabri sang for Oprah Winfrey da hun var 13. Som 15-åring er hun blant Melodi Grand Prix-favorittene.

GJØVIK (Dagbladet): Dagbladet møtte Nora Foss Al-Jabri hjemme i Gjøvik i går. Da 15-åringen fikk høre om det høye terningkastet og den gode kritikken, var det umulig å holde smilet tilbake.

- Oioioi, nå ble jeg skikkelig glad! Herregud, det var deilig!, sier Nora.

Sang for Oprah Til tross for sin unge alder, er hun allerede en dreven artist. I 2008 kom hun på tredjeplass i «Norske talenter», og i 2009 sang hun «Over the Rainbow» for millioner av tv-seere på «The Oprah Winfrey Show».

Nå ser hun fram mot MGP-deltakelsen.

- Christian (Ingebrigtsen, tekst og melodi, red.anm.) har pusha meg hardt for å få fram de rette og ekte følelsene. Når jeg har jobbet og slitt så mye med en låt, er det ekstra gøy å få en så god tilbakemelding. Da har jeg allerede nådd litt av målet, sier hun.

Trygg av favorittstempel Dagbladets Anders Grønneberg deler ut terningkast fra to til fem i sin vurdering av årets MGP-deltakere. 15 år gamle Nora rangerer han i toppsjiktet, og mener at hun synger med «en voksen kvinnes kraft».

Til tross for rosen og terningkast fem, Gjøvik-jenta lar seg ikke stresse. Hun tror tvert imot at favorittstempelet kan være bra.

GLEDER SEG:  Nora Foss Al-Jabri blir ikke mer nervøs av favorittstempelet hun har fått, i stedet tror hun at den gode tilbakemeldingen kan gjøre henne tryggere.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GLEDER SEG: Nora Foss Al-Jabri blir ikke mer nervøs av favorittstempelet hun har fått, i stedet tror hun at den gode tilbakemeldingen kan gjøre henne tryggere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det gjør meg ikke mer nervøs, i stedet tror jeg det kan bidra til at jeg presterer bedre. God kritikk får meg til å puste litt ut og gjøre meg tryggere, sier Foss Al-Jabri.

Stor variasjon Det kan være lettere å spå i kaffegrut enn å forutse hvem som skal representere Norge i årets Eurosong-finale i Aserbajdsjans hovedstad Baku i slutten av mai. Blir det Silya Nymoens «Euphoria», Benedicte Adrian og United med «Little Bobbi» eller Norges svar på Adele, Nora Foss Al-Jabri og balladen «Somewhere Beautiful» som vinner?

Dette er tre totalt forskjellige låter. Fellesnevneren er at Dagbladet mener at de er de beste.

Men om de tre går videre til finalen, er en helt annen sak. Vi har vurdert sangene isolert.

I MGP-sammenheng betyr også sceneshow og den visuelle biten en god del.

Lørdag er det klart for første delfinalen i MGP 2012 på Ørlandet. De påfølgende lørdagene er det delfinaler i Larvik og Florø, før den store finalen i Oslo Spektrum lørdag 11. februar.

• Les alle anmeldelsene av Melodi Grand Prix-låtene her.