- Judas? Det er Friele, det

Nina Karin Monsen (65) mener Kim Friele (73) rører fælt.

SNAKKER FRITT: Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen (65) forstår ikke Kim Frieles argumenter for å levere prispengene tilbake. Foto: Anniken C. Mohr/Dagbladet
SNAKKER FRITT: Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen (65) forstår ikke Kim Frieles argumenter for å levere prispengene tilbake. Foto: Anniken C. Mohr/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadde Fritt Ord-prisen blitt tildelt på bakgrunn av verbal slagkraft, ville både filosof Nina Karin Monsen og Kim Friele vært verdige vinnere. Men slik er ikke kriteriene. Og hvem av dem som egentlig fortjener prisen, blir de ikke enige om. Heller ikke etter dette intervjuet med Monsen. Noen utstrakt hånd tilbyr hun definitivt ikke Friele:

- Jeg ser henne som ei som åpenbart har store problemer. Hun overreagerer veldig sterkt, sier Monsen til Dagbladet.

Judas- Fritt Ord var en ærespris, og jeg var veldig stolt da jeg fikk den i 1978. Men da de valgte å gi den til Nina Karin Monsen er den ikke lenger en ærespris. Jeg har ikke noe ønske om å være i samme selskap og vil returnere diplom, statuett og sølvpengene — eller judaspengene — til organisasjonen. Jeg føler meg uren, uttalte Friele til Dagbladet på fredag.

At Friele trekker inn den bibelske skikkelsen Judas i diskusjon, snur Monsen rett i fanget på homoaktivisten, som et takk for sist:

- Hun snakker om Judas-penger, men jeg forstår ikke sammenligningen. I en bibelsk sammenheng; mener hun at hun er Judas som leverer pengene tilbake? Det blir mye rot når hun holder på. Hun fikk ingen sølvpenger, sier Monsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer