Jude Law som Hannibal

Kannibalen Hannibal var en gang ung. Kanskje han viser seg i Jude Laws skikkelse?

Den britiske skuespilleren Jude Law har spilt seg inn i hjertene på det amerianske filmpublikum. For ikke å snakke om produsentene som slåss om å få Law til å spille i deres film.

Jude Law er navnet som dukker opp når filmfolk begynner å snakke om en ny film om kannibalen Hannibal Lecter. Anthony Hopkins spiller gjerne Hannibal en gang til, men da i en historie som i tid følger etter Hannibal-filmen.

Filmen som står på planen nå, heter derimot «Manhunter» og handler om en yngre Hannibal og hvordan han endte i fengsel - hvor vi jo møter ham i «Nattsvermeren».

Alle har vi vært unge en gang, og med litt make-up er det ikke vanskelig å få en skuespiller til å se eldre ut. Yngre er som kjent litt mer problematisk. Det var i begynnelsen snakk om at Anthony Hopkins også skulle spille den yngre Hannibal ved hjelp av digitale spesialeffekter, men denne ideen har produsentene og Hopkins nå gått bort fra.

Dermed er Jude Law aktuell som seriemorderen uten et snev av samvittighet.

«Manhunter» er basert på en roman av Thomas Harris kalt «Red Dragon». Den har vært filmet tidligere. Filmen som er fra 1986 hadde Brian Cox i rollen som den gale doktor Lecter. Regien var ved en av Miami Vices bakmenn, Michael Mann.

Jude Law har på sin side spilt i en rekke britiske filmer før han fikk sitt internasjonale gjennombrudd som ufordragelig rikmannsgutt i «The Talented Mr. Ripley». Resultatet er at alle vil ha Law på sin rolleliste. For tiden høster Jude Law strålende kritikker for sin innsats som snikskytter under slaget ved Stalingrad i «Enemy at the Gate», som har premiere her i Norge i morgen.