Judo for snille dyr

Fargerik og detaljrik animasjon for de aller minste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Film for førskoleklientellet finnes det ikke rikelig av. «Lotte fra Oppfinnerland» er en animasjonsfilm laget for de minste, men med sine drøye 80 minutter kan den vise seg å bli i lengste laget for målgruppa.

Det er ikke mye til historie å pirre med heller, mest småhyggelige opptrinn blottet for dramatikk. Men streken er flott, detaljene mange og fargerike. Her er idylliske landsbyer med koselige hus og blomstrende hager, og her er alle dyrene venner med hverandre, både hund og katt. Streken og detaljrikdommen minner aldri så lite om «Pettersen og Findus»-universet. Her er overflod av små «mukler» eller andre ubestemmelige dyr som holder på med sitt. Estland er kjent for en god animasjonstradisjon, og «Lotte»-filmen, som i utgangspunktet er en TV-serie, er et eksempel på den høye kvaliteten.

Filmen handler om Lotte som er en hundejente med en oppfinnerpappa. Bestevennen Bruno er katt og outsideren i venneflokken er kaninen Albert. En japansk veps kalt Suzuki driver med akupunktur og lærer barna judo, og snart driver hele landsbyen og kaster hverandre i bakken. Litt konkurranseelement er innlagt for å sprite opp spenningsnivået. Her er oppfinnerkonkurranse for de voksne med diverse vaskemaskiner og gulrotoppskjærere, og her er judomesterskap mellom estiske og japanske dyr. Mykt og barnevennlig, naturligvis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer