Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Judy Garlands kjole gikk for 1.8 millioner kr.

Den hvite og blå kjolen som Judy Garland brukte i filmen «The Wizard of Oz» ble i dag solgt på auksjon i London for 1.8 millioner kroner,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjolen, en av de mest berømte i filmhistorien, gikk til en kjøper som ga sine bud pr. telefon. Han ønsket ikke å bli identifisert, sier en representant for auksjonshuset Bonhams.

Judy Garland var 17 år da hun spilte Dorothy i filmen fra 1939, en historie om en ung pike og hennes hund som ble fanget av en tornado og ført inn i en magisk verden.

Da filmen hadde premiere var det den dyreste film som til da var blitt laget, og konkurrerte med «Tatt av vinden» om å være den mest fantastiske film i sin tid.

Filmen ble det store gjennombruddet for Judy Garland, og hun ble den store stjernen for millioner av fans verden over.

Kjolen var en svært populær modell på slutten av 1930-tallet og hadde et merke med Judy Garlands navn sydd inn i folden. Det var ventet at den ville oppnå rundt 450.000 kroner på auksjonen men kom altså til å koste tre ganger så mye.

SOLGT: Kjolen Judy Garland brukte i filmen, ble solgt på auksjon i London i dag. Foto: Scanpix/AP
SOLGT: Kjolen Judy Garland brukte i filmen, ble solgt på auksjon i London i dag. Foto: Scanpix/AP Vis mer
FALMET: Kjolen, som her vises fram av Serena Dawson-Brown, har ikke den samme fargen som før, men ble likevel solgt for 1,8 millioner kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!