Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Jukset med terningkast

Countryartisten Liv Marit slaktes av anmelderne. Likevel lyser terningkast seks i reklamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liv Marit Wedvik har nettopp gitt ut albumet «Hitchin' a Ride». Det fikk terningkast to av Dagbladets anmelder.

Totalslakt

- Man skal nesten være demonstrativt ukritisk for å si at Liv Marit Wedvik utgir plater med musikalsk verdi, skrev vår anmelder Fredrik Wandrup i juli.

VGs anmelder stemte i, med terningkast 1. Dagsavisen gadd ikke en gang anmelde det de tydelig mente var et makkverk.

Likevel, på TV-reklamen for den nye plata triller det fram en terning som stopper på seks øyne. Det står ikke hvem som har anmeldt plata, og det er fordi ingen har gjort det. Plateselskapet har selv gitt Wedvik sekseren.

For å provosere

- Vi la på terningen da vi passerte 20 000 solgte, sier sjef for Showtime Records, Arvid Berge, til NRK.

Salgstallene er imidlertid gode. I løpet av sommeren har «Hitchin' a Ride» allerede nådd 20 000 solgte. Det ville gjerne plateselskapet feire.

- Vi synes at det å selge til gull fortjener terningkast seks. Men det er ment som en liten fleip også da, legger Berge til. Han har også Heidi Hauge i stallen sin, og har tidligere gått ut og kritisert musikkanmelderne som han mener ikke tar hans artister seriøst.

Berge legger til at terningkast seks ble gitt for å provosere litt. Han mener salgstallene bør tale for folks smak. Berge mener folk flest skjønner at det er de selv som har gitt terningkastet.

Hos Forbrukerombudet er de ikke enige. Der mener de dette er villedende og i strid med markedsføringsloven.

<B>SLAKTET ARTIST:</B> Liv Marit Wedvik selger plater i bøtter og spann. Om den falske sekseren hjelper på salget vet ingen.