Anmeldelse: Jul i Blodfjell 2

«Jul i Blodfjell 2»: Mer av alt!

Skandinavias mest underholdende etterforskningsduo møtes igjen.

JULEOPPFØLGER: Nå kommer andre sesong av julekalenderen Jul i Blodfjell, og Svein og Nanna får en ny julete krimgåte å løse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For at ikke julekvelden skal komme for brått på kjerringa, har vi heldigvis TV til å hjelpe oss med å telle ned til julaften. I år kan jula telles ned med hjelp fra «Jul i Blodfjell 2». Det er som totallet i tittelen indikerer, oppfølgeren til Jul i Blodfjell fra 2017.

Adventstidas beste detektiver Svein (Trond Fausa) og Nanna Soot (Ine F. Jansen) må tilbake for å redde jula i Blodfjell. Denne gangen blir de hentet inn for å løse en forsvinningssak for bygdas rike familie, med en formue bygd på familiens populære julespill.

Rikinger

Sofie Juul, arvingen til Juul-familiens juleimperium, har vært forsvunnet siden julaften 1999. Familiematriarken Lillemor Juul ansetter Svein for å finne Sofie, for å unngå at Sofie blir erklært død. Svein, blakk etter å ha brent av 167 millioner Soot-millioner på en filmatisering av hendelsene i sesong én, tar saken. Svein ber snart Nanna, Danmarks beste pakkesporer, om hjelp, og Skandinavias mest underholdende etterforskningsduo er sammen igjen.

Som sesong én, har sesong to et vell av merkelige og odde karaktertyper. Juul-familien er av den mer intrigemakende og, om vi skal dømme etter sosioøkonomisk status, Høyre-velgende sorten enn den mer gjennomsnittlige Ola og Kari Nordmann-familien Soot. Jon Øigarden som Mikkel Juul skinner kanskje aller mest på Blodfjells julehimmel, som en overdreven og morsommere versjon av den absurd grådige rikingen han spilte i «Exit». Mikkels bror Toto Juul (Atle Antonsen) har regiansvar for Juul-familiens julespill, som han regjerer over med en svært konfliktsky hånd. Hovedrolleinnehavere og Totos barn Mariken og Marius kunne lett blitt forvekslet med modeller for en NS-plakat, hadde det ikke vært for den litt ubehagelige seksuelle kjemien dem imellom. Også «Parterapi»s Kevin Vågenes dukker opp, både som Øigardens Trudy, som ser mer ut som kone enn trofékone, og det nest mest talentfulle barnebarnet Junior Juul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.