Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Jul i Blodfjell 2»: Mer av alt!

Skandinavias mest underholdende etterforskningsduo møtes igjen.

JULEOPPFØLGER: Nå kommer andre sesong av julekalenderen Jul i Blodfjell, og Svein og Nanna får en ny julete krimgåte å løse. Vis mer

For at ikke julekvelden skal komme for brått på kjerringa, har vi heldigvis TV til å hjelpe oss med å telle ned til julaften. I år kan jula telles ned med hjelp fra «Jul i Blodfjell 2». Det er som totallet i tittelen indikerer, oppfølgeren til Jul i Blodfjell fra 2017.

«Jul i Blodfjell 2»

5 1 6

TV-serie

1. desember kl 20.00
Beskrivelse:

Mer enn godkjent julearving.

Kanal:

TVNorge og Dplay

«Sesong to av «Jul i Blodfjell» byr på mer av alt som gjorde sesong én til en morsom førjulsnøtt.»
Se alle anmeldelser

Adventstidas beste detektiver Svein (Trond Fausa) og Nanna Soot (Ine F. Jansen) må tilbake for å redde jula i Blodfjell. Denne gangen blir de hentet inn for å løse en forsvinningssak for bygdas rike familie, med en formue bygd på familiens populære julespill.

Rikinger

Sofie Juul, arvingen til Juul-familiens juleimperium, har vært forsvunnet siden julaften 1999. Familiematriarken Lillemor Juul ansetter Svein for å finne Sofie, for å unngå at Sofie blir erklært død. Svein, blakk etter å ha brent av 167 millioner Soot-millioner på en filmatisering av hendelsene i sesong én, tar saken. Svein ber snart Nanna, Danmarks beste pakkesporer, om hjelp, og Skandinavias mest underholdende etterforskningsduo er sammen igjen.

Som sesong én, har sesong to et vell av merkelige og odde karaktertyper. Juul-familien er av den mer intrigemakende og, om vi skal dømme etter sosioøkonomisk status, Høyre-velgende sorten enn den mer gjennomsnittlige Ola og Kari Nordmann-familien Soot. Jon Øigarden som Mikkel Juul skinner kanskje aller mest på Blodfjells julehimmel, som en overdreven og morsommere versjon av den absurd grådige rikingen han spilte i «Exit». Mikkels bror Toto Juul (Atle Antonsen) har regiansvar for Juul-familiens julespill, som han regjerer over med en svært konfliktsky hånd. Hovedrolleinnehavere og Totos barn Mariken og Marius kunne lett blitt forvekslet med modeller for en NS-plakat, hadde det ikke vært for den litt ubehagelige seksuelle kjemien dem imellom. Også «Parterapi»s Kevin Vågenes dukker opp, både som Øigardens Trudy, som ser mer ut som kone enn trofékone, og det nest mest talentfulle barnebarnet Junior Juul.

God julearving

Sesong to av «Jul i Blodfjell» byr på mer av alt som gjorde sesong én til en morsom førjulsnøtt: Artige parodier, fiffige popkulturelle referanser, korny humor og et ganske spennende mysterium. Krimsjangeren er på den ene siden lavthengende klementiner å parodiere, da sjangeren i seg selv er så formularisk i plottstruktur og karakterstereotypier. På den andre siden er det få sjangre som er tar seg så selvhøytidelig og er så pompøs som skandinavisk gråtonet noir, så en god sjangerparodi er alltid kjærkommen.

10-15 minutter med julekomedie for voksne har vært en populær tradisjon på norsk TV siden «The Julekalender» på 90-tallet. «Nissene på låven» er fremdeles gullstandarden innen sjangeren, med sin vellykkede, innovative og svært så morsomme reality TV-parodi.

Det er derfor svært gledelig at «Jul i Blodfjell» er en mer enn godkjent julearving. Årets julekalender står støtt i «Nissene på låven»s skispor, med sine presise parodier av både TV-tradisjoner og juletradisjoner, og med nok detaljer og julehumor til å kunne øke julegleden fram til julaften.

  • Dagbladets tv-anmelder Christopher Pahle har vært med på å lage «Jul i Blodfjell», derfor blir serien anmeldt av en ekstern anmelder. Gry Rustad er tv-viter og postdoktor ved Universitetet i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media