Jul i Nordstoga Jul i Nordstoga

NRK tuller ikke når de lager julekalenderserie på tv.

CD: Fra 1.- 24. desember kan du hver dag følge livet på det lille stedet Svingen på NRK1. Bok, pc-spill, julekalender og samarbeid med radio og nett er innen rekkevidde, og her er cd-en «Jul i Svingen» - med musikere fra kretsen rundt Odd Nordstoga. Han skrev også musikken til filmen «Linus i Svingen», som serien bygger på.

Skolekor synger

NRK visste hva de gjorde. Til tross for en gedigen platesuksess, har Nordstoga tatt seg tid til å sette musikk til så godt som alle tekstene, signert ham sjøl eller Kjetil Indregard og John Vinge, også til serien som nå følger. Nordstoga spiller en rekke instrumenter også, men stemmen hans høres ikke så mye. Sangen ivaretas av Abildsø skoles kor og diverse solister, fra Geir Sundstøl med The Petter Edderkopps, kvederen Jon Anders Halvorsen og Hanne Hukkelberg (countrylåta «Tenke på en venn» er platas beste spor) til skuespillerne Anders Mordal og Fritjof Såheim.

Barnas premisser

De to sistnevnte er kanskje flinkere til å spille teater enn å synge, men inntrykket de gir stemmer bra med det som må ha vært intensjonene med denne plata. Musikken er i stor grad lagd på barnas premisser, og da synger man jo med det nebbet man har. Likevel blir noen av sangene, spesielt «Skål» , i enkleste laget - uansett om de er skrevet for barn. «Biggen blues og bensin» , med Såheim på vokal, er mer rock enn blues og blir bare anmassende. Musikalsk er det ellers ingen store overraskelser; visepop og pop med streif innom folkemusikk og country. Det skulle vel egentlig bare mangle - når Nordstoga er en av avsenderne.