Jul på Carolas premisser

Ingen gir deg Carolas versjon av jula bedre enn Carola selv.

VARIERT OG TROVERDIG: Når hun ikke framstår som en gladkristen frøken Bibelstripp, gjør Carola en god figur. «Carolas jul» kan rett og slett anbefales - hvis du er med på hennes premisser. Her er vi på julemesse, kan det være i Gamla Stan, mon tro.Foto: Anders Grønneberg
VARIERT OG TROVERDIG: Når hun ikke framstår som en gladkristen frøken Bibelstripp, gjør Carola en god figur. «Carolas jul» kan rett og slett anbefales - hvis du er med på hennes premisser. Her er vi på julemesse, kan det være i Gamla Stan, mon tro.Foto: Anders GrønnebergVis mer


KONSERT: SKIEN (Dagbladet): For tiende år på rad synger Carola jula inn på sitt vis.

Og det gjør hun på hele 14 konserter i Norge de neste to ukene.

Positiv overraskelse Man kan si mye og mene enda mer om den svenske entertaineren, men når hun bestemmer seg og er trofast mot sin idé, så får man bare underkaste seg den.

Men at jeg skulle like hennes to timer lange julekonsert i den grad jeg gjorde, overrasket meg.

BARN I SLEDEN:  Carola inviterte et knippe barn til å synge og sitte i sleden - og så fikk de julegaver og godteri, også.
BARN I SLEDEN: Carola inviterte et knippe barn til å synge og sitte i sleden - og så fikk de julegaver og godteri, også. Vis mer

Bare avslutning med «Go tell it on the Mountain» ble for mye gladkristen Frk. Bibelstripp for meg.

Hvit jul Turnéåpningen mandag kveld åpner med hvitkledde korister og hovedpersonen selv i et vinterlig landskap. Her er snøballer, sleder og vintermotiv på storskjerm innfelt i en funklende stjernehimmel.

Carola har erfaring med å varme opp sitt publikum, og det tar ikke lang tid før det er god stemning mellom sal og scene. Og vi får høre norske, svenske og amerikanske julesanger.

Så inviterer hun et knippe barn opp på scenen, som både får synge og motta julegaver.

En predikant Jo da, Carola kan synge. Og koret, By Grace, deltar like mye i sangen som i koreografien, som for øvrig Carola selv står bak.

Hun synes å ha hands on på det meste her.

Det gir henne trygghet og en retning hun selv velger.

Hun setter ikke sitt lys under en skjeppe, for å si det sånn. Carola er en predikant som snakker om Jesus og leser fra Bibelen. Hun framstår prinsippfast, tydelig og troverdig.

Til Betlehem Bandet følger og bygger henne opp. Musikerne veksler mellom det minimalistiske og storslåtte, og krydrer det hele med lekre detaljer. Lyden er det ingen ting å utsette på.

Midtveis i konserten reiser vi til Betlehem.  Carola og koret ikler seg kjortler og tar oss med til Jesu fødested, også i levende bilder.

Konserten og innholdet er variert. Vi får julesanger, soul, gospel, rap og pop i skjønn forening.

Publikum reiste seg, sang med og klappet begeistret da Carola takket for seg.

TIL BETLEHEM: Carola tar oss med til Jesu fødestad.
TIL BETLEHEM: Carola tar oss med til Jesu fødestad. Vis mer

Carola holdt to konserter i Ibsenhuset i mandag kveld.

HVIT JUL:  Carola er også en juleromantiker - her med slede og barn på ski.
HVIT JUL: Carola er også en juleromantiker - her med slede og barn på ski. Vis mer