Anmeldelse: Emile The Duke - «Jul med Aasen»

Jul på krita

Høytidas mest ærlige.

Foto: Promo
Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JULEPLATE: I en kreativ industri hvor kunstnere flest føler de tar samtida «på kornet», har Emile The Duke for lengst etablert seg som et unikum hva gjelder sine betraktninger rundt hverdagens ubetydelige irritasjonsmomenter, mellommenneskelige utfordringer og ørsmå glimt av lykke.

Oslo-poetens kulterklærte rollefigur, den offentlig ansatte Aasen, er likevel ikke bare en litterær genistrek ned i minste, underholdende detalj, men akkompagneres samtidig av knakende god musikk.

Skillet mellom humor og kunst, virkelighet og performance er derfor like vanskelig å sette fingeren på i det musikalske som ved artisten selv. Muligens er det også derfor resultatet blir såpass fenomenalt treffende. Mens Karpe nylig slo seg opp med sitt første «rap-hørespill», har Emile The Duke bydd på funk- og elektro-akkompagnerte stykker rett ut av landets kvelende byråkrati helt siden Aasen (selvfølgelig) dukket «punktlig» opp på jobb i 2015.

Når kontorrotta nå tar steget inn i julealbumformatet, er det med andre ord god grunn til å glede seg til en over gjennomsnittet ærlig refleksjon rundt den både elskede og hatede høytida vi er på vei inn i. Åpningssporene «Jul uten penger» og «Jul på puben» setter tonen for en feiring preget av like store deler komedie og tragedie – uten at Aasens liv nødvendigvis føles som noen av delene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer