Julas beste fester

Ikke helt klar for juletrefest 3. juledag? Vi har den oppdaterte oversikten over det kule som skjer i jula.

Siden jula startet i november i år også regner vi med at de fleste har sett tegneseriene og spist opp julematen allerede. Det er på tide å spenne på seg myggjagerne og bruke pengene du får av bestemor på noe gøyalt.

Mens du må satse på fest borti svingen i kveld julaften og delvis 1. juledag kommer 26. desember sterkt og hardt tilbake. Da åpner utestedene etter en kort helligdagspause, dette er den store utedagen i jula. En rekke utesteder og kulturinstitusjoner landet rundt holder åpent.

Trondheim

2. juledag spiller Motorspykkel opp til dans på Trondheims hippeste sted, nemlig Blæst.

Medlemmene Ulf Risnes, Sola Jonsen og Truls Waagø skal nemlig jobbe i jula. Du møter dem også på Maxime i Bergen 21. desember.

Motorpsykkel er hobbyprosjektet til de tre musikerne, og du kan forvente gamle schlagers som «Seasons In The Sun», «She Loves You» og «Ring of Fire». Ikke se bort fra en eller annen julesang heller.

I Trondheim kan du også ta turen til Gløshaugen og kikke på uro-utstillingen som henger der. Førti uroer i stål og papp venter på deg, også på nettet.

Frister det ikke med konsert kan du delta på 2. juledagsfesten på Samfundet, med DJs og karaoke.

På Trøndelag Teater kan du se Hans Rotmo i oppsetningen Trekkspillkrigen hele jula.

Jesper Nattmann tilbyr dans og DJs hele jula, mens på På Kafe Larssen blir det nyttårsfest for alle metal-fans.

Sjekk hele juleprogrammet i Trondheim i vår utelivsguide.

Stavanger

Independent Movement Club kommer til Tou Scene 2. juledag. Her blir det retro punk, electro, techno 6 house med fokus på «The sound of now».

Oppsetninga «Neimen, faen» kan ser du på Kirstoffer Joners sted Cementen i jula. Her møtes tre gamle kompiser og en ekskjæreste i leiligheten til en som heter Sibba. Stavangers lokale skuespillerelite med erfaring blant annet fra «Mongoland» stiller på scenen.

På Folken spiller siddisbandet De herlige hetero 26. desember, mens det blir Chrismas Extravaganza Special II og pyro-show dagen etter, med blant annet bandet Pawnshop.

Slutt-på-året-fest holdes på Tou Scene 28. desember. Her stiller DJ Martyn Reed med overraskelser.

Stavanger i jula finner du her.

Bergen

Bergens store sønner, Kings of Convenience, har fått spilletid i på Den Nationale Scene 2. juledag. Garage kjører på sin side på med gamle, gode Backstreet Girls

Sondre Lerche, sønn nummer to, holder sin første konsert i Bergen i år 28. og 28. desember i Logen.

Blant andre Ylvis-brødrene møter du i stykket «Dyrene i Hakkebakkeskogen» hele jula på Maxime.

Vil du danse er Cafe Opera stedet. Her snurrer Bjørn Torske med venner plater 3. juledag.

Les mer om Bergens-jula.

Tromsø

Tromsø ligger i delvis dvale i jula. På Kulturhuset i byen kan du se den nye forestillingen «Julesnapperen» fram til 22. desember.

150 barn, unge og voksne fra Tromsøs deltar i produksjonen med musikk, dans, film, animasjon, sirkus, teater, foto, skulpturer, kostymer, scenografi og mye mer.

På Skarven Kro blir det romjulsjazz 3. juledag. Her møter du byens jazzband på tre scener.

Julerock med Badger, Diversion Blue, Julia Spacehead, Diamond og det helt nye bandet Just Did Doris får du samme dag på SubSirkus.

Se programmet for Tromsø.

Oslo

Operaen kan du se Tsjaikovskijs «Nøtteknekkeren» hele jula.

Young Neils hyller Neil Young som vanlig hver lillejulaften på Rockefeller. På samme sted kan du noen dager etter bli med på nyttårs-salsa-party.

Blå er det 2. juledagsfest med folk som DJ Gjørma og DJ Løvbiff. Mens Killyrego Superclub også holdes åpent i jula. Her kan du møte G-Ha og Pål Strangfruit med gjester fra utlandet.

På Kampen Bistro stilles Motorpsycho-stuff fra 90-tallet og fram til i dag ut hele jula.

På Bluefish blir det julefest med funk og briten Nick The Butcher 4. juledag.

4. juledag er dagen for griserock med Gluecifer. Smuget satser på den eldre utelivsgjenger, og har hyret inn Finn Kalvik i romjula.

Livingroom blir det fest nyttårsaften. Christian RoT kommer med to gitarister.

Orker du ikke fest men higer etter musikk? Ta turen til Det Norske Teateret. Her får du smakebiter fra West Side Story, The King and I, Spelemann på taket, Mannen frå La Mancha, Zorba, Bør Børsson, Ungen, Kjæm du i kveld, Jeppe, Piaf, Les Miserables, Så seile vi på Mjøsa, Jesus Christ Superstar og mye mer i Musical Musikal.

Sjekk alt julelivet i Oslo.

Se oversikten over hele landet.

Vet du om noe mer som skjer i jula? Send oss en mail!

<B>GLUECIFER:</B> Spiller på Last Train i Oslo i jula. Dit kommer også We, King Midas, Kåre João og The Eagles Of Death Metal.
<B>JENS PIKENES:</B> Du møter han på Rockefeller 21. desember. Og han har med seg J-Diva og Det Norske Jentekor! På Rockefeller kan du også se Young Neils, Wunderkammer og Cinnamoon og gå på nyttårsfest i jula.
JULEROCK I TROMSØ:</B> Badger, Diversion Blue, Julia Spacehead, Diamond og det helt nye bandet Just Did Doris møter du på SubSirkus i Tromsø 27. desember.
<B>FAMILIEJUL:</B> Det er juleaften det.
MOTORPSYKKEL:</B> Spiller både i Bergen og Trondheim i jula.
RIST LØS:</B> Trening og fest kan kobineres på for eksempel Independent Movement Club i Stavanger 2. juledag.
RÅNEROCK:</B> Backstreet Girls stiller på Garage i Bergen 2. juledag.
BJØRN TORSKE:</B> Spiller elektronisk på Cafe Opera i Bergen 3. juledag.
GJØR JULEKULA OM TIL EI DISCOKULE:</B> Rock jula inn på de beste festene.
<B>URO:</B> Kjøp en uro til jul eller bare ta en titt på Gløshaugen i Trondheim.
KINGS OF CONVENIENCE:</B> På Den Nationale Scene i Bergen i jula.