BOK: Mange av oss foretrekker nok å drikke akevitt framfor å lese om den. På den andre siden gir ikke bøker bakrus.
Den som vil ha noe å prate om under julebordet, kan forberede seg på å holde et lite foredrag om juledrikken framfor noen, akevitt. Nylig kom Espen Smith med boka «Akevitt - en guide fra Aalborg til Ægir».
Jula må nesten vare helt til påske dersom du skal kunne smake på alle de sortene Smith er igjennom i denne boka.
Han beskriver hver eneste en av dem både med poetiske og tekniske detaljer, dessuten kuriositeter og anbefalt bruksområde.
I forordet av Lars Ørjasæter, daglig leder i Norske Akevitters Venner, får vi opplyst at disse nå teller 7500 mennesker. Han opplyser også at foreningen er tatt opp som medlem i Norges Kulturvernforbund.
Med andre ord: Akevitt er kultur. Huschk det. Dessuten meget velsmakende.
La oss samtidig minne om Lene Aarnes Westerhaugs fyldige bok «Akevitt - Livets vann» (2010), grunnboka om de gylne dråpenes kulturhistorie.
Den spenner fra krydder & urter til avhold og internasjonal snapsehistorikk.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger