JULELUPE: Når ein pyntar vindauge med adventsstake, julegardiner og snøspray, så vert det ikkje berre eit julevindauga, men ei slags julelupe. Som gjer at alt vert større. Både gleder og sorger- for dei som er inne – og for dei som står utanfor å ser inn, skriver Kristian Fjellanger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JULELUPE: Når ein pyntar vindauge med adventsstake, julegardiner og snøspray, så vert det ikkje berre eit julevindauga, men ei slags julelupe. Som gjer at alt vert større. Både gleder og sorger- for dei som er inne – og for dei som står utanfor å ser inn, skriver Kristian Fjellanger. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Julas mantra er som einslags enorm kampanje for kjernefamiliepartiet Kristeleg Folkeparti

Dagbladet helg ønsker alle sine lesere straks ei god jul - og husk småfuglene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Julelupa: Når ein pyntar vindauge med adventsstake, julegardiner og snøspray, så vert det ikkje berre eit julevindauga, men ei slags julelupe. Som gjer at alt vert større. Både gleder og sorger- for dei som er inne – og for dei som står utanfor å ser inn.

Det er den tida på året då dei fine tinga vert endå finare. For dei fine og gode augneblinka er pynta med glitrande julelys og eit fint dryss av ny kvit snø. Men det er og den tida på året då dei vonde tinga vert endå vondare. Fordi kjensla av sakn og såre minner vert så overveldande, nettopp fordi dei er pynta med same lys og same snø.

I reklamen for NSB så køyrer toget gjennom snødekte landskap, med bjøller og julemusikk i bakgrunnen. Fraktar folk som skal heim til jul. Og feire den trygge gode familiejula. Med Toro sine sausposar kan ein lage god saus til ribba, for heile familien, og det er artiklar i stor monn om kva du skal kjøpe til mor og far din til jul.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn