Sissel Kyrkjebø:

Jule-comeback

Sissel Kyrkjebø med gladnyhet til fansen.

JULEGLEDE: Sissel Kyrkjebø slipper sin egen versjon av juleklassikeren «Christmas Time is Here». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
JULEGLEDE: Sissel Kyrkjebø slipper sin egen versjon av juleklassikeren «Christmas Time is Here». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

For mange nordmenn blir det ikke jul før Sissel Kyrkjebøs (51) klare røst synger jula inn. I fjor ga hun ut «Reflections III Christmas» som høstet en treer på terningen hos Dagbladet, og nå kan fansen juble over nok et tilskudd i samlinga bare kort tid før høytiden ringes inn.

I år slipper nemlig Kyrkjebø sin egen versjon av klassikeren «Christmas Time is Here» fra 1965.

- Jeg har gledet meg til du skal få høre en ny innspilling av en låt som setter meg i virkelig god stemning og som passer perfekt til sesongen som ligger foran oss. Håper den setter deg også i riktig god stemning, sier 51-åringen i en pressemelding.

Imponerende karriere

For mange er nok Kyrkjebø best kjent for OL-låta «Se ilden lyse» fra 1994, en låt som mange har et forhold til, men hun er også godt kjent for å ha bidratt når det gjelder musikken i «Titanic».

Den norske stjerna sang i barnekor fra hun var ni år gammel, og bare to år seinere vant hun sin første lokale talentkonkurranse.

SANGFUGL: Vokalistene i den irske korgruppen «Mount Sion Choir» Christopher Halligan og Jessica Reinl framførte hiten «Shallow» fra filmen «A Star Is Born» under en julekonsert 18. desember. Reaksjonen til Halligan da Reinl begynner å synge har tatt internett med storm. Video: Mount Sion Choir Vis mer

Etter godt over 30 år i bransjen er hun mest stolt av sitt siste prosjekt «Reflections», og da Dagbladet møtte henne tidligere i år var det vanskelig for Kyrkjebø å se for seg hva hun ville blitt om hun ikke ble sanger. Musikk har tross alt tatt en stor plass i livet hennes siden 14-årsalderen.

- Det måtte være noe med mennesker og å ha kontakt med dem. Underlig å si det i disse coronatider, men det er det livet handler om for meg: Den største glede du kan ha er å gjøre andre glad, sa hun.

Artistens karriere har bydd på utallige roller, både som sangerinne, nasjonalskatt og ikke minst havfrue. I disse tider hvor Disney er i gang med produksjonen av en ny versjon av den «Lille havfruen» er det naturlig å mimre tilbake til tiden da hun skrev autografer like ofte fra «Ariel» som fra «Sissel».

- Det var supergøy å være med på «Den lille havfrue». Det å gjøre den i hele Skandinavia var jo spesielt moro. Det har vært mange morsomme episoder, særlig i Sverige, fra både jenter og gutter, når de hører stemmen min og oppdager at jeg er stemmen til Ariel: «Du er jo Ariel, min barndom! Kan jeg få din autograf»? Så da må jeg jo skrive hilsen fra både Ariel og Sissel, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer