Jule-Vidar

Først et før-ribbe-oppstøt: Det hjelper ikke at «Kjempeflax»-vertinnen i går var iført bunad, og at hun var flott i sin bunad. NRK burde holde seg for god for alle mulige «Flax», og andre kårny tullespill, lille julaften - og alle årets dager.

Slutt å plage oss. NRK mister troverdighet hver gang Norsk Tipping får boltre seg på skjermen.

Utrendy

Juleinnspurten i NRK kvelden før kvelden er årets mest gammeldagse og utrendy underholdningsprogram. Det heter «Da Capo», og selvsagt var gode, gamle Vidar Lønn-Arnesen vert i år også. Han måtte klare seg uten Gunvor Hals og Ingrid Espelid Hovig i år. Vi savnet goddamene litt.

Lønn-Arnesen er en dyktig programleder. Han er profesjonelt koselig. Men også virkelig ekte hyggelig - og svært profesjonell. Men godgutten Vidar har ikke det samme sikre håndlaget med juleribba som ho Ingrid. Vidar knølte og kløna på kjøkkenbenken. Ribba satte seg fast. Det var riktig morsomt.

Kitschy

Gamledager med Ingrid Espelid Hovig, og andre gode, gamle innslag som «Putti Plutti Pott» og «Gryta hennar mor», fikk vi servert i en særdeles kitschy granbarinnpakningsramme med sløyfe på. Vidar og gjestene befant seg også i særdeles gilde, røde studio-omgivelser. Her var det ikke mye strie og hamp, nei. Den norske jula blir som kjent mer og mer preget av amerikansk kitsch for hvert år som går. Tor Endresen sang amerikansk, klissete julesang. Men hva gjorde svømmebassenget med springvann midt mellom alle nissene og juletrærne i studio?

Delt Norge

Lille julaften er nasjonen delt i to: de som venter på «Grevinnen og hovmesteren» (de elsker miss Sophie og «Oh, I will kill that cat»-James (de kan selvsagt alle replikkene), de ler enda mer enn i fjor, de vil le og de ler). Den andre delen av befolkningen hevder at nok er nok, det er overdose hvert eneste år. Og begynner ikke den gamle sketsjen nå å bli veldig utslitt?

Hovmesteren ble i går sendt for 20. gang. Den var nytørket for støv. Den er i hvert fall ikke amerikansk. Helnorske Bukkene Bruse fikk årets Prøysen-pris.

TV2 demonstrerte at kanalen vil være yngre og mer moderne enn NRK med å sende Jerry Seinfelds talkshow fra Broadway, istedenfor julenissen.