Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julebrus fra Bukkene

«Den fagraste rosa» framkaller ikke den store julestemningen hos Dagbladets anmelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Den fagraste rosa» blir presentert som en annerledes juleplate, med sanger som ikke synges så mye rundt juletreet - om man ser bort fra «Eit barn er født i Betlehem» (i et svært annerledes arrangement) og H.A. Brorsons «Mit hjerte altid vanker» krysset med Maurice Ravels «Le tombeau de couperin».

Her er i stedet gamle feleslåtter, springaren «Juleftan», fløytist Steinar Ofsdals «Romjulsgangar» og en annen og meget vellykket krysning kalt «St. Sunniva», der felespilleren Annbjørg Lien og keyboardist Bjørn Ole Rasch spinner videre på Keith Emersons «Karn Evil 9, 3rd Impression». Ja, keyboardisten fra Emerson Lake & Palmer skryter sågar av resultatet - og gruppa - på coveret.

Hardingfele, nykkelharpe, tangenter og Arve Moen Bergsets kveding etterlater ofte et både mektig og storslått inntrykk, og Lien og hennes tre Bukkene Bruse skal ha ros for at de trekker fram ukjente julesanger og tar vare på en viktig del av norsk kulturarv.

Men du skal være svært opptatt av folkemusikk for å kaste deg over denne cd-en, og den store julestemningen framkalles ikke hos denne lytter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!