JULEDUGNAD OG SPILL Spiltnettverket Battlefield.no har dugnad for å samle inn spill og konsoller til barneavdelinger og institusjoner.(AP Photo/Eckehard Schulz)
JULEDUGNAD OG SPILL Spiltnettverket Battlefield.no har dugnad for å samle inn spill og konsoller til barneavdelinger og institusjoner.(AP Photo/Eckehard Schulz)Vis mer

Juledugnad for spillfolket

Samler inn spill og konsoller til syke barn.

(Dagbladet.no): Det er spillnettverket Battlefield.no som står bak dugnaden, den fjerde i rekken.

- Vi håper å få samlet inn en del penger så vi kan kjøpe inn spill og utstyr til barneavdelinger og institusjoner, sier Remy Bredesen fra GLHF.no.

Det er mange barn som må tilbringe jula i en sykeseng eller på en institusjon, og formålet med juledugnaden er å gjøre denne tiden mindre kjedelig og skummel.

Dueller
Juledugnaden til Battlefield.no vil i år også bestå av to stands, en på Spaceworld Megastore i Oslo og på Amfi Moa i Ålesund.

Arrangementet på de to stedene går av stabelen allerede i dag. Du kan teste dine evner i spill som «Halo 3», «Gears Of War 2», «Counter-Strike» og «Trackmania Nations Forever». VGs spilljournalist Rune Fjeld Olsen har lovet bort penger hver gang han taper i «Trackmania», så legg deg i hardtrening om du har lyst å hjelpe til med litt juleglede.

Torsdag 18. desember blir det tabloid duell mellom Dagbladets Snorre Bryne og Rune Fjeld Olsen i Xbox 360, det blir også anledning til å teste ferdigheter mot de to.

- I 2005 samlet vi inn utstyr til 100.000 kroner og i 2006 cirka 250.000 kroner. 2007 var litt roligere, men vi håper på at folk er like gavmilde som tidligere år, sier Remy Bredesen.

Hjelper barn
juledugnad.no står det hvordan du kan bidra, og der kan man lese om de tidligere innsamlingene.

- De hadde lite å gjøre. De hadde en gammel videospiller, med en slitt kopi av Lokomotivet Thomas. De hadde fått en DVD-spiller over budsjettet, men hadde ikke noen penger til å kjøpe inn film, skriver en frivillig på nettsidene.

Historien har en lykkelig slutt.

- Når juledugnaden kom med en eske full av film og en PlayStation 2 med et lass spill så jeg barna lyse opp. Da fikk de noe annet å tenke på enn hvorfor de ikke kunne feire jul på samme måte som alle andre barn.