DEBATT

Juleevangeliet anno 2014

Med ett sto en Herrens engel foran dem, i form av en glisende leder på et kjøpesenter.

JULEBUDSKAP: Gjeterne priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem.
JULEBUDSKAP: Gjeterne priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det skjedde i de dager i August at det gikk ut befaling fra handelsstanden om at hele Norge måtte forberede julegaveinnkjøp til dem som var innskrevet i manntall og egentlig hadde alt de behøvde. Denne første innskrivning ble holdt mens forbruket i flere sektorer var på en meget pen oppadgående og landets BNP lå stabilt høyt. Og alle drog av sted for å svi av litt oljepenger, hver til sin by.

Det var noen gjetere ute i gatene nærmere jul for å holde økonomien gående. Med ett sto en Herrens engel foran dem, i form av en glisende leder på et kjøpesenter. Og Lederens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. «Vi er ikke ferdige med gavehandelen til de i gruppe 3, mennesker vi egentlig ikke vil, men føler oss forpliktet å kjøpe til.» Men Lederen sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere cashknugende syndere med bud om salg og en stor glede, en glede for hele folket. I dag har vi utrolige kvantumsrabatter, ville avbetalingsordninger og nattåpen juleshopping på billigklær produsert av unge, fremadstormende arbeidstakere i den tredje verden. Så for Guds og min skyld. La kreditten flyte friksjonsfritt og gå opp i en høyere myntenhet. Måtte debetkortene gløde i terminalene og ikke glem å gi god PR i nåde ved å like oss på sosiale media. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne masse irriterende reklame i innboksen. Amen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer