Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Juleevangeliet anno 2014

Med ett sto en Herrens engel foran dem, i form av en glisende leder på et kjøpesenter.

JULEBUDSKAP: Gjeterne priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem.
JULEBUDSKAP: Gjeterne priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem. Vis mer
Debattinnlegg

Det skjedde i de dager i August at det gikk ut befaling fra handelsstanden om at hele Norge måtte forberede julegaveinnkjøp til dem som var innskrevet i manntall og egentlig hadde alt de behøvde. Denne første innskrivning ble holdt mens forbruket i flere sektorer var på en meget pen oppadgående og landets BNP lå stabilt høyt. Og alle drog av sted for å svi av litt oljepenger, hver til sin by.

Det var noen gjetere ute i gatene nærmere jul for å holde økonomien gående. Med ett sto en Herrens engel foran dem, i form av en glisende leder på et kjøpesenter. Og Lederens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. «Vi er ikke ferdige med gavehandelen til de i gruppe 3, mennesker vi egentlig ikke vil, men føler oss forpliktet å kjøpe til.» Men Lederen sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere cashknugende syndere med bud om salg og en stor glede, en glede for hele folket. I dag har vi utrolige kvantumsrabatter, ville avbetalingsordninger og nattåpen juleshopping på billigklær produsert av unge, fremadstormende arbeidstakere i den tredje verden. Så for Guds og min skyld. La kreditten flyte friksjonsfritt og gå opp i en høyere myntenhet. Måtte debetkortene gløde i terminalene og ikke glem å gi god PR i nåde ved å like oss på sosiale media. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne masse irriterende reklame i innboksen. Amen.»

Med ett var Lederen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Ham og sang: «Ære være juleshopping i det høyeste, og fred på jorda blant mennesker som har dyre forbrukslån eller overtrukket konto. Forlat våre skyldnere som drar på seg en luksussmell og led oss rett inn i fristelse på lønningsdagen. For vi blir aldri mette. Parkeringsplassene og handleposene er like fulle som vi blir på julebordet, men vi er gavmilde og skal pynte årsresultatet til jul. Derfor står vi på til SUVene er stappet til bunnlinja av dyrere gaver enn villa-naboene kritet i fjor.» Gjeterne priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett; alt var slik som det var sagt dem; Finansanalytikerne spådde at det skulle bli ny omsetningsrekord i år også.

Med ønske om en god jul.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media