Julefilm? Bytt ut «Love Actually» med denne i år

Komiklassiker fyller femten.

OVERRASKET: Sjefene i DreamWorks hadde ikke tro på «Galaxy Quest» med Sigourney Weaver, Sam Rockwell og Alan Rickman, og ga den en halvhjertet lansering 25. desember 1999. De endret kjapt mening da de så filmen, og ifølge MTV ba flere av dem personlig om unnskyldning for tabben til filmens regissør og produsent. Foto: Skjermdump fra filmen
OVERRASKET: Sjefene i DreamWorks hadde ikke tro på «Galaxy Quest» med Sigourney Weaver, Sam Rockwell og Alan Rickman, og ga den en halvhjertet lansering 25. desember 1999. De endret kjapt mening da de så filmen, og ifølge MTV ba flere av dem personlig om unnskyldning for tabben til filmens regissør og produsent. Foto: Skjermdump fra filmen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jula! Tida for tradisjoner, ro, rituell renselse og sjelebalansering før tæremåneden (altså januar).

Kjernen i all jul er gjentakelsen og seremoniene som i noen tilfeller har røtter tilbake til besteforeldrenes tid.

Juleribbe, julegaver, julebakst, ofring av julegeit og julesanger. Alt hører med.

Likevel, vi kan gjerne røske litt i én tradisjon: Julefilmen.

Joda, tv-kanalene bør fortsatt bygge julestemning via utroskapen til Alan Rickman (og de tvilsome medarbeidersamtalene til statsministeren) i årets «Love Actually»-reprise, men hva om man også utvider sendeskjemaet med en annen Rickman-film?

Nærmere bestemt «Galaxy Quest», som nylig dukka opp på Netflix. I de 15 årene siden komedien ble sluppet første juledag i 1999 har den seilt opp som en real kultklassiker.

Kidnappet av romvesener Handlingen følger de avdankede skuespillerne fra «Star Trek»-klonen «Galaxy Quest» som lever av å reise rundt på messer og møte fansen sin.

En gruppe forfulgte romvesener tror imidlertid serien er et virkelig historisk dokument, kidnapper skuespillerne og ber dem om å stoppe romskurken som plager dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer