PENGER TIL OVERS: - I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, ikke skattebetalerne i Oslo, mener  Carl I. Hagen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PENGER TIL OVERS: - I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, ikke skattebetalerne i Oslo, mener  Carl I. Hagen. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Debatt: Oslo-budsjettet

Julegave til dem som har det vanskeligst

Oslo kommunes viktigste oppgave er å sikre gode tjenester for sin befolkning.

Meninger

Fredag ville de øvrige partiene i Oslo ta en million kroner fra bykassa som skattebetalerne har betalt inn for å få nødvendige ytelser som eldreomsorg, helsetjenester, utdanning, rusomsorg og sosialhjelp. De ønsket å bruke pengene på vanskeligstilte i utlandet. Det tok Frp dissens på, og ville heller bruke dem på de av Oslos befolkning som sliter nå i juletider.

I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, og det gjør også dagens regjering med Høyre og Frp. Regjeringen, med finansminister fra Frp, foreslo et samlet bistandsbudsjett for 2017 på 33,9 milliarder kroner. Dette utgjør én prosent av anslått bruttonasjonalinntekt.

Oslo kommunes viktigste oppgave er å sikre gode tjenester for sin befolkning – som eldreomsorg, utdanning, hjelp til rusavhengige, helsetjenester og sosialhjelp til de vanskeligst stilte. Derfor ønsket vi i dagens møte i forretningsutvalget at pengene som kommunen hadde ubenyttet ved årets slutt, og som de andre ikke ville overføre til neste års budsjett, skulle gå til de vanskeligst stilte medborgerne i byen vår.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.