DEBATT

Debatt: Oslo-budsjettet

Julegave til dem som har det vanskeligst

Oslo kommunes viktigste oppgave er å sikre gode tjenester for sin befolkning.

PENGER TIL OVERS: - I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, ikke skattebetalerne i Oslo, mener  Carl I. Hagen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PENGER TIL OVERS: - I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, ikke skattebetalerne i Oslo, mener  Carl I. Hagen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ville de øvrige partiene i Oslo ta en million kroner fra bykassa som skattebetalerne har betalt inn for å få nødvendige ytelser som eldreomsorg, helsetjenester, utdanning, rusomsorg og sosialhjelp. De ønsket å bruke pengene på vanskeligstilte i utlandet. Det tok Frp dissens på, og ville heller bruke dem på de av Oslos befolkning som sliter nå i juletider.

I Norge har vi vært enige om at det er staten som skal yte nødhjelp og humanitær bistand til utlandet, og det gjør også dagens regjering med Høyre og Frp. Regjeringen, med finansminister fra Frp, foreslo et samlet bistandsbudsjett for 2017 på 33,9 milliarder kroner. Dette utgjør én prosent av anslått bruttonasjonalinntekt.

Oslo kommunes viktigste oppgave er å sikre gode tjenester for sin befolkning – som eldreomsorg, utdanning, hjelp til rusavhengige, helsetjenester og sosialhjelp til de vanskeligst stilte. Derfor ønsket vi i dagens møte i forretningsutvalget at pengene som kommunen hadde ubenyttet ved årets slutt, og som de andre ikke ville overføre til neste års budsjett, skulle gå til de vanskeligst stilte medborgerne i byen vår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer