Julehøytid med Jahn og Anita

Adventstida er her. Den blir ønsket varmt velkommen av Jahn Teigen og Anita Skorgan med venner i «Den store juleforestillingen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snøkanonene i Holmenkollen gjør vann til snø. Glitrende krystaller faller også lydløst ned over kapellet, som ligger noen steinkast fra hoppbakken. Folk haster inn i kirkevarmen. Selv om snøen foreløpig er uteblitt i deler av østlandsområdet, sniker julestemningen seg innpå.

Virtuos cello

I ti år har Anita har gjort det til tradisjon å spre julebudskapet i en hektisk tid da folk kjøpefester som verst. Hennes musikalske mannskap varierer, men i år som i fjor på samme sted har hun med seg eksmannen Jahn og fortelleren Espen Skjønberg.

I tillegg til det lille ensemblet er cellist Aage Kvalbein med som ekstra julepresang. Med sin varme og virtuose strengekunst gjør han årets turné til en sterk og stemningsrik førjulsmesse. Han setter sitt preg på konserten allerede i første låt, der Jahn åpner nesten hviskende mens han går mot alteret.

Espen Skjønberg leser med innlevende fortellerkunst om hvordan meldingen om Jesu ankomst kan ha fortonet seg: for Josef og Maria, for hyrdene på marken og for de tre vise menn.

Høytidsstemt

Vi får høre julesalmer, og Anita presenterte en ny, vakker sang: «Like stor som himmelen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer