Julehøytid med Jahn og Anita

Adventstida er her. Den blir ønsket varmt velkommen av Jahn Teigen og Anita Skorgan med venner i «Den store juleforestillingen».

Snøkanonene i Holmenkollen gjør vann til snø. Glitrende krystaller faller også lydløst ned over kapellet, som ligger noen steinkast fra hoppbakken. Folk haster inn i kirkevarmen. Selv om snøen foreløpig er uteblitt i deler av østlandsområdet, sniker julestemningen seg innpå.

Virtuos cello

I ti år har Anita har gjort det til tradisjon å spre julebudskapet i en hektisk tid da folk kjøpefester som verst. Hennes musikalske mannskap varierer, men i år som i fjor på samme sted har hun med seg eksmannen Jahn og fortelleren Espen Skjønberg.

I tillegg til det lille ensemblet er cellist Aage Kvalbein med som ekstra julepresang. Med sin varme og virtuose strengekunst gjør han årets turné til en sterk og stemningsrik førjulsmesse. Han setter sitt preg på konserten allerede i første låt, der Jahn åpner nesten hviskende mens han går mot alteret.

Espen Skjønberg leser med innlevende fortellerkunst om hvordan meldingen om Jesu ankomst kan ha fortonet seg: for Josef og Maria, for hyrdene på marken og for de tre vise menn.

Høytidsstemt

Vi får høre julesalmer, og Anita presenterte en ny, vakker sang: «Like stor som himmelen».

Repertoaret er nærmest identisk med fjorårets, men forestillingen var likevel en annen. Den var langt mer neddempet og stillferdig. Jahn og Anita var preget av alvor og høytid, og de ønsker sterkere å understreke verdigheten i julas budskapet.

SAMMEN PÅ SCENEN: Jahn Teigen og Anita Skorgan sørger for sakral stemning mot jul.