Julekalender for voksne

"Julekalenderen Tjuefjerde" på TV3 er krim og spenning for voksne.

Desembers nybrottsserie innenfor julekalendersjangeren går på TV3. «Julekalenderen Tjuefjerde» er langt mer krim og spenning for voksne enn kos for barna.

Mens de øvrige TV-kanalene satser på sikre reprisekort i kampen om julekalenderpublikummet, har TV3 laget en ny serie på 24 episoder. Her møter vi Julenissen, gestaltet av Nils Ole Oftebro, som gjør de siste forberedelser dagen før dagen. Inngangen til jula skal ikke løpe fredfullt hen, viser det seg:

Drapstrussel

Agentsenteret STU (Senter for trusler og andre utfordringer) mottar en drapstrussel mot Julenissen. Toppagenten John Buer (Kim Haugen) har som hovedoppgave å sikre julefreden i kongeriket. Hans agentteam må rydde opp og har bare 24 timer på seg. Samtidig trues toppagentens kjæledyr, marsvinet «Nusse», på livet.

STU mistenker at kilden for truslene kan være den samme og setter snart lupen på den beryktede «Påskeharen», spilt av Kyrre Hellem.

Imidlertid: De to truslene gjør at superetterforsker John Buer kommer i en lojalitetskonflikt... Skal han bruke alle de ressurser han rår over for å berge «Nusse», eller skal han velge å berge Julenissen?

Kultskurk

«Påskeharen» er påtenkt å bli en slags kultfigur i denne lett absurde julekalenderen fra vår egen uvirkelige tid. Haren er misunnelig på nissen, fordi han årlig bare tildeles noen få dagers påskejubel, mot Julenissens hele måned og mer til. Og haren er ond, bekrefter skuespiller Kyrre Hellum.

 OND FØR JUL: Skurken i Julekalenderen Tjuefjerde, «Påskeharen», spilt av Kyrre Hellum. Her under sminking siste innspillingsdag. Foto: Kurt Pedersen
OND FØR JUL: Skurken i Julekalenderen Tjuefjerde, «Påskeharen», spilt av Kyrre Hellum. Her under sminking siste innspillingsdag. Foto: Kurt Pedersen Vis mer

-  Haren er outsideren som går over lik. «Påskeharen» kan bli litt av en kultfigur gjennom serien, sier Hellum.

Med kjente skuespillerkrefter og nyskrevet, moderne absurdkrim-manus penneført av Magnus Abrahamson, håper TV3 å fange seerne gjennom 24 kvarterlange episoder.

-  Dette er en stor satsing for oss. Det blir spennende å se om vi klarer å overbevise det voksne publikummet, sier presseansvarlig Arne Vestbø.

Han gjør det klart at serien ikke er ment for barn, og vedstår at det under dramaets gang benyttes en del ord og vendinger som tradisjonelt sett absolutt ikke hører jula til.