Julekalender for voksne

Syk gangster-jul, definitivt ikke for barn!

(Dagbladet.no):Årets julekalender på Danmarks DR 2 er ikke for sarte sjeler. Hovedpersonen Ali på 12 år har en stor drøm i livet - å bli en ordentlig syk gangster. «Yallahrup Færgeby» er definitivt ikke noe for hverken sarte sjeler eller barn.

Ali har et annet mål – respekt. Og ikke minst er planen hans å imponere jentene i Crazy Girls. For å klare dette drar han med seg kompisen Hassan, 13 år, på diverse lyssky affærer.

Seriøs pøbling som kamphundslagsmål, gansteraktiviteter og intet mindre enn mord begir de to seg ut på. At Ali dessverre er litt sent utviklet for alderen, prøver han iherdig å skjule med sin røffe oppførsel.


Gangsterslekt
En fordel for Ali er selvsagt at han og hele slekta nedstmmer fra klodens siste ordentlige gangster, rapperen Tupac (2pac) Shakur.

Hvordan vennene Ali og Hassan utvikler seg frem mot det ultimate gangsterlivet kan danskene følge med på frem mot jul. De har egen røykeklubb (Tupak Klub, selvsagt), har venner som minipusheren Dennis og den depressive dovenpelsen av en biblotekar Morten, og selvsagt prøver de stadig å innynde seg hos de beinharde Crazy-girls. 

Julekalenderen har blitt godt mottatt av anmelderne i Danmark. I den seriøse avisen «Politiken» fikk serien 5 av 6 mulige stjerner.

Ali har også fått sin egen profil på nettstedet MySpace.

15-års grense

På hjemmesiden til julekalenderen «Yallahrup Færgeby» er det 15års-grense. Her advares det blant annet mot støtende språkbruk, narkotika, gambling, sex, vold og scener som kan virke skremmende på barn. «Bekreft at du er over 15 år», oppfordrers det optimistisk.

Vi kan vel ganske enkelt si at dette er en julekalender utenom det vanlige, til glede for mange og forargelse for andre.

Ali 12 år (t.v), litt sent utviklet, drar med seg kompisen Hassan på diverse lyssky affærer for å oppnå sin største drøm - å bli en skikkelig syk gangster.
JENTEBANDEN CRAZY GIRLS: Ali er hemmelig forelsket i bandens leder, Louise, og han og Hassan vil gjøre hva som helst for å oppnå deres respekt. Fra venstre : Dilan, Louise, Den Stille Pike
LITT AV EN GJENG: Figurene i den danske julekalenderen Yallahrup Færgeby. På hjemmesiden advares det mot røft språk, sex, narkotika, vold og handling som kan «virke skremmende på barn».
Ali 12 år (t.v), litt sent utviklet, drar med seg kompisen Hassan på diverse lyssky affærer for å oppnå sin største drøm - å bli en skikkelig syk gangster.