Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julekalkunen er kommet

Rett nok er det filmer som denne som gir begrepet «co-produksjon» et dårlig rykte, og rett nok har «Tashunga» fått slem medfart blant oversjøiske kolleger. Dette skal vi ikke ta så tungt.

Nils Gaup har med noen greie håndgrep regissert en røverhistorie fra gullrushets Alaska anno 1899; den kunne vært diktet av Jack London i bakfylla. Her er snøkov og hundespann og et Nybygger-Nome hvori zigarrys and whisky and wild, wild women. Her er grådige skjerpere, snill ulvehund og edle indianere som vokter en hellig hule hvori edelt metall.

Christopher Lambert (også produsent) er en ulykkelig halvindianer. James Caan er en selfmade kakse; blant hans håndgangne brutale fyrer finnes Morten Faldaas, men når han skriker «Yahoooo!» dukker dessverre ikke Otto Jespersen opp.

Fra et filmforbrukersynspunkt kan vi si at julekalkunen kom seint, men godt. Ellers ikkeno\' å masa med. Livet går videre.