MAGISK EVENTYR: I «Julekongen» finner Kevin en tunnel som leder inn i en annen verden, kalt Ridderdalen. Foto: Jørn Veberg/NRK
MAGISK EVENTYR: I «Julekongen» finner Kevin en tunnel som leder inn i en annen verden, kalt Ridderdalen. Foto: Jørn Veberg/NRKVis mer

«Julekongen»

Julekongen har blitt 18 år, slik ser han ut i dag

Skuespiller Vetle Qvenild Werring spilte hovedrollen Kevin i «Julekongen» som 11-åring. Nå unngår han å se seg selv på tv.

Det er seks år siden julekalenderen «Julekongen» først inntok den norske førsjulstiden, til stor begeistring fra både publikum og kritikere. Serien fikk reprise i 2015, og i år får man på ny ett gjensyn med ni år gamle Kevin fra Sølvskogen som må redde både jul og kongerike.

VOKSEN: Slik ser NRK-stjernen ut i dag. Foto: Privat
VOKSEN: Slik ser NRK-stjernen ut i dag. Foto: Privat Vis mer

Skuespiller Vetle Qvenild Werring fikk hovedrollen som Kevin, og var bare elleve år da innspillingen startet.

Nå er julekalender-stjerna blitt atten år og synes det rett og slett er litt flaut å se seg selv på tv.

- Jeg prøver å unngå det, forteller Werring til Dagbladet.

- Det var selvfølgelig gøy å være med, og jeg er veldig stolt av programmet. Men det er litt flaut å se seg selv, ler han.

Skuespillerkarrieren lagt på hylla

I 2015 fikk serien en direkte oppfølger med spillefilmen «Julekongen - Full Rustning», hvor Werring igjen spilte rollen som Kevin. Etter det ble skuespillerkarrieren lagt litt på hylla.

- Hvis noe skulle dukke opp så ville jeg helt sikkert blitt med, men for øyeblikket gjør jeg så mye annet spennende, sier Werring.

I disse dager går han siste året på Elvebakken videregående og både jobber og trener mye ved siden av skolen. Spesielt går det mye i amerikansk fotball og snowboard.

- Jeg trenger å bruke mye energi, også elsker jeg å prøve ut nye ting! Helst vil jeg gjøre og oppleve så mye som mulig på kortest tid, forteller Werring.

Trives best bak kamera

Selv om Werring nå er voksen og en god del høyere enn det han var da serien først gikk på tv, så opplever han fortsatt å bli gjenkjent som «Kevin».

- Det kommer folk bort som husker meg fra «Julekongen». Det er som oftest småbarn og foreldre. Også liker folk på skolen å tulle med det, men det er bare morsomt, forteller han, og legger til:

- Lillesøstrene mine ser den på tv i år. Hun ene er veldig gira på at jeg skal være der mens hun ser på, men det har jeg klart å unngå.

På skolen tar Werring mediefag og er opptatt av filmproduksjon. Han forteller at han trives bedre bak kamera enn foran.

- Jeg synes det er hakket morsommere. Jeg fikk faktisk prøvd meg litt bak kamera når vi spilte inn «Julekongen». Jeg har alltid likt meg der.

Vil bli brannmann

Etter videregående er planen å dra i militæret. Etter det er framtida åpen, men det synes han ikke er noe problem.

- Jeg tar ting som det kommer, det har jeg alltid gjort.

Med et bredt spekter av kunnskaper og erfaringer er drømmejobben til Werring noe overraskende:

- Jeg har alltid hatt lyst til å bli brannmann. Det er fortsatt drømmen, forteller han.

Werring er svært glad i jula. Han synes det viktigste er å kunne være med familien.

- Vi skal feire jul i Trondheim. Så skal vi innom Hamar før resten av familien reiser en tur til Sverige. Da drar jeg hjem til Oslo for å feire nyttårsaften med venner.

Selv om Werring ikke liker å se seg selv i «Julekongen», så har han sine egne julekalender-favoritter.

- Jeg liker «Jul i Skomakergata» og «The Julekalender». Også må vi se på «Grevinnen og hovmesteren» hvert år!

- Jeg har aldri angret

I Julekongen spilte Werring mot jevnaldrende Emma Rebecca Storvik i rollen som Eiril, og Oscar Reistad Fosse i rollen som Peder. Han forteller at han fortsatt har kontakt med Emma, men ellers ser han ikke stort til sine tidligere skuespillerkollegaer.

- Jeg og Emma spilte mange scener sammen og fikk god kontakt. Også er vi fra samme nabolag og har samme vennekrets, så det er naturlig at vi møter hverandre innimellom.

Werring har bare gode minner fra innspillingen, og er takknemlig for alle opplevelsene og erfaringene han fikk på sett.

- Det var utrolig morsomt og lærerikt. Jeg har aldri angret på at jeg var med.

Hans beste minne fra «Julekongen» var da de spilte inn kinofilmen i Tsjekkia.

- Det var en stor opplevelse. Vi var på sett hver dag, og det var spennende å være vekk fra familien på egen hånd, forteller Werring.

Dagbladet kårer tidenes beste norske julekalender, følg denne linken for å stemme på din favorittkalender.