Julekuler

Jeg savner noen i den brede musikkoffentligheten som skiller seg ut i en eller annen retning - enten hun er progressiv, hater countryrock eller vil bli verdens største popstjerne.

INTEGRITET: Et godt eksempel på en god artist med stor integritet i dag er Susanne Sundfør, skriver Audun Vinger. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
INTEGRITET: Et godt eksempel på en god artist med stor integritet i dag er Susanne Sundfør, skriver Audun Vinger. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et innlegg i Dagens Næringsliv avfødte en replikkveksling på min Facebook-side, som endte i Dagbladets debattseksjon. Siden jeg er evig takknemmelig for at Thomas Seltzer i 1996 ga meg jobb som musikkskribent i Natt&Dag - hvor jeg misjonerte spesielt for soul, soft rock og Todd Rundgren - vil jeg her svare kort.

1. Jeg er selvfølgelig ikke så naiv idiot at jeg ser noe problem i å delta på aktualitetsprogrammer med mange seere når man har en ny plate å promotere. Da presenterer artisten sin musikk for et publikum. Men jeg må innrømme at jeg ikke synes det er givende at så mange unge artister går rett over til å synge julesanger med KORK og delta nikkende og smilende på Sportsrevyen og Slottskonsert og MGP. Opprør er ikke riktig ord, jeg savner noen i den brede musikkoffentligheten som skiller seg ut i en eller annen retning - enten hun er progressiv, hater countryrock eller gla'gal indie, vil bli verdens største popstjerne, ønsker å lage sterk R&B på norsk, eller noe annet. Jeg ønsker ikke at alle artister plutselig skal bli aktive på venstresiden og lage punk. Et godt eksempel på en god artist med stor integritet i dag er Susanne Sundfør. Opererer innenfor popsegmentet, men på egne premisser, og er villig til å risikere noe, ved hvordan hun fremstår i media, og hva hun utgir, nå nettop en dobbel-LP med instrumental synthmusikk. Vil si at det er morsommere enn å la seg bruke i diverse underholdningsøyemed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer