Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julekvad

Den helt overlegne og beste cd-julepresangen er gitt av Åsne Valland Nordli. Hun synger med en finslipt diamants briljans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungjenta på 21 år har allerede rukket å bli et av de største sangtalentene i norsk folkemusikktradisjon. Hun har en overjordisk stemme; stjerneklar og full av nyanser. Vokalen er sjeldent vakker, med utsøkt tonal behandling. Hun tilnærmer seg folkemusikken på en nydelig og forsiktig måte, uten at «Julekvad» får stemplet folkemusikk.

Albumet har en klar meditativ virkning på lytteren. Det bringer julefred og ettertanke. Samtidig distanserer den seg fra lettbeint, disneyfisert og gla'kristen tivolijul - noe som i for stor grad preger jula og de mange juleplatene.

Arrangementene er enkle, og musikerne som deltar med perkusjon (Paolo Vinaccia), keltisk harpe (Joakim Friis-Holm), vokalimprovisasjon (Elin Ødegaard) og trompet (Arve Henriksen), gjør en lavmælt, solid innsats. De 14 sangene består både av kjente julesalmer og mer ukjente religiøse folketoner.

Hele Norges coronakart