Julemusikantene i vesterled

Julemusikantene tar fatt på den siste lange uka med gatekonserter til inntekt for Frelsesarmeen. Ei tøff uke med et vell av kallhyggelige artister fra Sigvart Dagsland i Stavanger torsdag kveld til grande finale i Bergen 23. desember med Herborg Kråkevik og venner.

Men først ut denne uka er et nytt band som kaller seg Morris . Det er gitarist Geir Sundstøl som har med seg Anders Hunstad på bass/hjemmeorgel og Trond Riiser (Trang Fødsel) på trommer. Dette er bandets tredje konsert, og den finner sted onsdag 16. desember på Egertorget i Oslo klokka 16.30. Torsdag er det førjulsduket for hyggeaften utenfor Kulturhuset i Stavanger når Sigvart Dagsland har med seg Den Syngende Sykesøster ut på gata. Konserten starter klokka 18.00, og alle pengene som synges inn går til armeens arbeid i skyggestrøkene av oljebyen.

Fredag er det blues med geriljatrøkk på Egertorget når Vidar Busk and his True Believers deiser ned på Egertorget klokka 17.00, bylokal tid. Dagen etter, lørdag 19. desember, på samme sted er det med glede å melde at ultrakritiker-roste Midnight Choir skal sørge for fløyelsrock klokka 13.00. Samme lørdag er det også gatekonsert på Tønsberg torg. Lars Martin Myhre og lyrikeren Gro Dahle skal sørge for hysjstemning fra klokka 13.00.

Søndagen er også hellig på den måten at Babel Fish skal vise at de fikser å spille ute blant de store gutta på Egertorget klokka 17.00.

Og så til slutt blir det avslutningskonsert i Bergen på Ole Bulls plass lille julaften klokka 16.00. Her er det Herborg Kråkevik som skal sørge for at folk i Bergen går en litt mer ålreit jul i møte. Med seg på scenen har Herborg Øyvind Staveland, Helge Lilletvedt, Bjørn Kjellemyr, Stein-Inge Brækhus, Tone Ljøkelsøy, Sissel Saue og Inger Johanne Haaland Wang.