Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Julemusikantene kommer

For sjette år på rad stiller kremen av norske artister opp i desemberkulda for å spille inn penger til Frelsesarmeen. Totalt har Julemusikantene samlet inn over halvannen million kroner til armeen før årets konserter. Følg med på Julemusikantene på

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren 1995 arrangerte Dagbladet «Gatemusikantene» hvor artister spilte på Karl Johans gate i Oslo til inntekt for Annette Thommessens minnefond. Dagbladets journalist Tom Stalsberg bestemte seg for å videreføre prosjektet i advendtstida året etter, da til inntekt for Frelsesarmeen.

Fem år, 70 konserter og 1.621.426 kroner senere er Julemusikantene blitt et begrep synonymt med gode musikkopplevelser, hutrende førjulsstemning og klingende mynt i kassa til Frelsesarmeen.

God magefølelse

For mange artister er Julemusikantene blitt en tradisjon de ser fram til når høsten kommer.

- Vi prioriterer Julemusikantene. I år så det problematisk ut å få det til, men vi stopper i Oslo på vei til Skien for å gjøre det. Det er blitt en hyggelig tradisjon for oss, som vi prioriterer høyt, sier Bjarne Brøndbo i DDE.

DDE er i år Julemusikanter for femte gang.

- Frelsesarmeen er en enkel og bra organisasjon å forholde seg til, og de har en fin holdning til de de jobber for. Vi opplever det som svært meningsfylt å stille opp for armeen, det er entydig positivt. Det gir en god magefølelse å vite at pengene når fram til dem som virkelig trenger det, og de må gjerne brukes på tobakk for min del! sier Brøndbo.

Avslutter i Bergen

Julemusikantene har hatt konserter i Stavanger, Haugesund, Trondheim, Fredrikstad, Hamar, Tønsberg og Asker, men de aller fleste konsertene foregår på Egertorget i Oslo. Bortsett fra den siste konserten, som i tre år har funnet sted på Torgalmenningen i Bergen.

Lille julaften 1997 sang Sissel Kyrkjebø der for sine bysbarn, året etter var det Herborg Kråkeviks tur og 1999 stilte Torhild Sivertsen, Tor Endresen og Stig van Eijk opp.

Og etter en pause i fjor er Julemusikantene tilbake i Bergen med avslutningskonserten 22. desember, med Kvinner på randen, Sondre Lerche og Ylvis på plakaten. 30.11.:Morten Abel m/band i Stavanger01.12.:D.D.E., Knutsen & Ludvigsen og Tore Strømøy04.12.:The Respatexans og Odd (Nordheim)07.12.:Anne Grete Preus08.12.: Vidar Busk og Crowtown11.12.:Åge Aleksandersen13.12.:Tommy Tee, Diaz, Opaque, Warlocks m.fl.14.12.:Vibeke Saugestad15.12.:Mulens bluesarmé m/Alex Rosén og Mannssambandet18.12.:Klovner i Kamp m/Apollo19.12.:Jørn Hoel, Jørun Bøgeberg og Sergio Gonzales20.12.:Jonas Fjeld21.12.:Oslo Gospel Choir.

22.12.:Kvinner på randen, Sondre Lerche og Ylvis på Torgalmenningen i Bergen.Med forbehold om endringer.

KLOVNER I KAMP: Spiller jula inn 18. desember.Foto: METTE RANDEM
Hele Norges coronakart