Anmeldelse: Klish & Sorte Beats - «Endelig Yordmor Matja»

Julemusikk som vil få Alf Prøysen til å snu seg i graven

Årets mest alternative julelåter kommer fra Tromsø.

Merry Klishmas: Gamle synder og nybegynner-fyll står på programmet når Klish og Sorte Beats byr på alternativ julemusikk. (Foto: Helge Brekke)
Merry Klishmas: Gamle synder og nybegynner-fyll står på programmet når Klish og Sorte Beats byr på alternativ julemusikk. (Foto: Helge Brekke) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EP: Tromsø-rapperen Klish og hans trofaste våpendrager Sorte Beats er ikke det første man tenker på når det kommer til julemusikk, men minner oss om at høytiden ikke nødvendigvis er like hellig for alle.

Spesielt ikke hvis man beveger seg langt nok ut i helganatten.

Ingen skal likevel anklage Klish for å ikke ta jula seriøst. En gang feiret han den faktisk i august (og ribbe lagde han seg visstnok allerede i oktober). «Endelig Yordmor Matja» er andre utgivelse i duoens E.Y.M-serie, og følger opp eurodance-hyllesten «Endelig Yes Monster» fra 2015.

Men kan man egentlig lage julestemning med trapbeats?

Svaret er selvfølgelig et stort, feit nei. Ikke at det har vært målet når det flekses med julegaver, ribber og pinnekjøtt på «Flyr på reinsdyr». «Forrige jul», med sin sampling av Wham-klassikeren «Last Christmas», byr derimot på noe som minner om høytidens strabaser. Klish tar oss i alle fall tilbake til sine egne loka tenåringsdager, der en tørrokk-fiasko sørget for at han mistet alle pengene sine rett før julaften.

Kevin McCallister-koblingen «Hjemme aleina» – med klokkespill og luskende obo – får det også til å pirre i julesokken, samtidig som EP-ens feteste produksjon sørger for den perfekte innpakning av Klish’ auto-tune-vinglete refrenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer